Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

24.04.2024

ОБЩИНАТА ОБЕЗПЕЧАВА РАЗХОДИТЕ ПО ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ С КРАТКОСРОЧЕН ОВЪРДРАФТ



ОБЩИНАТА ОБЕЗПЕЧАВА РАЗХОДИТЕ ПО ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ С КРАТКОСРОЧЕН ОВЪРДРАФТ
Във връзка с реализацията и изпълнението на проекти по оперативните програми, Община Севлиево извършва мостови финансирания, като превежда средства под формата на вътрешни заеми. Средствата се възстановяват в бюджета след представяне на искане за плащане за съответния проект и след като разходите бъдат действително извършени и доказани с разходооправдателни документи и верифицирани от Управляващият орган.
До края на бюджетната година е необходимо да се осигурят значителни средства от бюджета на общината за финансиране на капиталовите разходи по инвестиционната програма за общински проекти, одобрени със Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г., за които има подписани споразумения с МРРБ. Предстои подписване на договори и по одобрените проекти по Националния план за възстановяване и устойчивост.
И през настоящата година общината ще кандидатства с нови проекти по процедури от Националния план за възстановяване и устойчивост за реформиране и повишаване на енергийната ефективност на сгради от обществена, социална, спортна и културна инфраструктура. За подготовка на проектните предложения е задължително да се извърши обследване за енергийна ефективност, обследване за установяване на техническите характеристики и технически паспорт на сградите, обект на интервенция. За тези подготвителни дейности преди кандидатстването са необходими финансови средства, които подлежат на възстановяване на етап реализация на проекта.
С цел успешното кандидатстване и реализация на разписаните дейности по проекти, коректното разплащане на задълженията към доставчици и с цел недопускане на просрочени задължения е необходим допълнителен финансов ресурс чрез краткосрочен заем, който ще бъде осигурен с краткосрочен кредит под формата на овърдрафт с размер 1 600 000 лв. Той ще бъде погасен до 12 месеца, считано от датата на подписване на договора за кредит, с възможност за предсрочно погасяване (изцяло или на части) без такса за предсрочно погасяване.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi