Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

28.03.2024

МЛАДЕЖИ ОТ 6 ДЪРЖАВИ УСПЕШНО ФИНАЛИЗИРАХА ОЩЕ ЕДИН ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА "ЕРАЗЪМ +" В СЕВЛИЕВО



МЛАДЕЖИ ОТ 6 ДЪРЖАВИ УСПЕШНО ФИНАЛИЗИРАХА ОЩЕ ЕДИН ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА "ЕРАЗЪМ +" В СЕВЛИЕВО

Кметът д-р Иван Иванов им благодари за старанието и ги покани да останат тук, ако градът им е харесал.

В периода 21-28 март тази година в Севлиево се проведе тренинг курс в изпълнение на проекта "По-добри лидери, по-добри проекти" на програма "РАЗЪМ+", организиран от Сдружение "Общинска младеж - Хоталич". В рамките на една седмица 18 младежки работници от 6 държави (България, Северна Македония, Турция, Гърция, Грузия, Украйна и Испания) работиха върху темите за създаване, управление и изпълнение на младежки проекти.

Участниците създаваха проекти, работиха по различни казуси, обменяха идеи и опит, но не пропуснаха да се забавляват и да посетят забележителностите в Севлиево и околностите.

Днес кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов им връчи сертификатите на официална церемония в зала 300 и ги приветства. "Радвам се, че Севлиево отново участва в проект, свързан с млади хора и младежки дейности по програма "Еразъм+". Надявам се престоят ви тук да е бил сълзотворен и да сте се обогатили с нови знания и приятели", каза градоначалникът и им разказа за Севлиево. "Ние сме много голяма община като територия, на 11-о място в страната, известен индустриален център на много добро местоположение - в центъра на страната, където е основната индустриална зона в Северна България със своите над 1200 компании (български и чуждестранни)", в които работят много млади хора", сподели кметът и покани участниците в проекта да намерят своята причина да се реализират тук. Той акцентира върху спортната база, стандарта на живот, детските градини, свободните работни места и природата - като елемент на цялостната среда, която е изключително подходяща за отглеждане на деца.

Престоят им в рамките на проекта завърши с интеркултурна вечер, на която всяка една държава представи своята култура и кухня.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi