Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

23.03.2024

ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ'2024



ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ
„Малки пръстчета, опитни ръце” е мотото, под което ще премине деветото издание на "Европейски дни на художествените занаяти"
От 2 до 7 април 2024 г. сръчни майсторски ръце ще водят неопитните пръсти на деца и възрастни, боравейки с различни материали в музеи, читалища, ателиета, социални центрове и площади на общини от РСО „Централна Стара планина”. Тези ценни моменти на предаване на техники за ръчна изработка ще позволят на публиката да се докосне до изяществото на занаятите и да обогати сетивата си, да придобие приложни знания и да прояви интерес към занаятчийството като професия.
"Европейски дни на художествените занаяти" е инициатива на Националния институт за занаяти на Франция. Благодарение на РСО „Централна Стара планина” тя стига до нашата страна през 2015 г., когато Сдружението приема да координира дейностите в България – ангажимент, който се изпълнява и до днес.
Община Севлиево отново ще се включи в инициативата. на 5 април 2024 (петък) от 10:00 до 13:30 часа в пространството пред Хаджистояновото училище ще бъде представена изложба „Спомен от отдавна отминало време. Пищимали от музейния фонд”.
Малки големи ще се забавляват заедно с работилничка за деца по тъкане на вертикален стан, демонстрации (предене на вълна, бродиране на гергеф, плетене на една и две куки, плетене на традиционен чорап на пет куки, традиционна българска бродерия, ръчно изработване на глинени съдове) и други.
Ще има богата музикална програма и Ден на отворените врати в Хаджистояновото училище, където Община Севлиево и Историческият музей ще представят експозиция „Възраждане“.
Заповядайте!

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi