Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

03.03.2024

СЛОВО НА КМЕТА ПО СЛУЧАЙ 3 МАРТ



СЛОВО НА КМЕТА ПО СЛУЧАЙ 3 МАРТ

Живеем във време на дълбоки разломи, които раздалечават култури и народи, които заличават простите човешки истини от ежедневието ни и коват страховито бъдеще за децата ни. 

 

И само мъдростта ни - като нация от индивидуалисти, потомци на духовни исполини, предали генетичния си код през хилядолетията, ведно със смелостта си, ни държи със здрави корени за земята българска и с невидим вътрешен компас ни сочи пътя напред. 

 

Тази изстрадана мъдрост тече във вените на тези след нас. Тя е неразбираема за дошлите отвън, защото не може да се преведе на нито един език. Тя е в мълчанието ни, в търпението ни, в куража, с който живеем кротко ден след ден, защото „да живееш, значи да се бориш - робът за свобода, а свободният - за съвършенство“.

 

Да сведем глави пред героите от Априлското въстание, Шипченската епопея, Клисура, Околчица, Плевен, Перущица, Батак и всички онези, които пожертваха себе си за свободата ни. Поклон пред стотиците революционери, пред свидните севлиевски чеда: Стефан Пешев, Йонко Карагьозов, Иван Преснаков, Дядо Фильо и много други, оставили дълбока следа в историята на нашия край и светъл пример за саможертва. 

 

Платили сме жестоката цена за тази свобода и нямаме право на нищо по-малко от всеотдайна любов към Отечеството! Нямаме право да бъдем никакви други, освен българи! Сега и во веки! 

 

Д-р Иван Иванов 

Кмет на Община Севлиево

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi