Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

19.01.2024

КМЕТЪТ Д-Р ИВАН ИВАНОВ ПРЕДСТАВИ ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПРЕД МЕСТНИ СТРОИТЕЛИ



КМЕТЪТ Д-Р ИВАН ИВАНОВ ПРЕДСТАВИ ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПРЕД МЕСТНИ СТРОИТЕЛИ
КМЕТЪТ Д-Р ИВАН ИВАНОВ ПРЕДСТАВИ ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПРЕД МЕСТНИ СТРОИТЕЛИ
КМЕТЪТ Д-Р ИВАН ИВАНОВ ПРЕДСТАВИ ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ПРЕД МЕСТНИ СТРОИТЕЛИ
Работната среща беше организирана съвместно с Областното представителство на Камарата на строителите в България
Членовете на ОП на КСБ в региона са 71 и от тяхно име председателят им Пламен Петров благодари на кмета д-р Иван Иванов за отправената покана за работна среща. Градонаалникът представи пред местните строители проектите, които Общината ще стартира през тази година. “Разчитаме на местните строители и се надявам да сте активни в съответните процедури за избор на изпълнители“, обърна се към присъстващите той.
„Прогнозният размер на капиталовите разходи по инвестиционната програма за общинските проекти е 29 396 700 лв. Най-големият от тях е за реконструкция на довеждащия водопровод до ПСПВ „Стоките” и за Източния водопроводен клон за питейна вода”, съобщи д-р Иванов. Кметът разказа подробно и за бъдещото разширяване на спортната база в общината и в детайли разказа за предстоящото изграждане на Спортно-тренировъчната база „Севлиево” в парк „Казармите” за около 2,8 лв., на футболно игрище с изкуствена трева за над 2 млн. лв. Предстои изпълнението и на три големи ВиК обекта. Единият от тях е за реконструкция на уличните водопроводи в централната градска част на Севлиево с обща дължина 2 854 м и на стойност над 1,6 млн. лв., а другите два – за реконструкция на довеждащ водопровод до ПСПВ „Стоките“ – етап 1, за близо 7 млн. лв.
Кметът разясни и какви одобрени проекти има Общината по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). През 2024 г. ще се обновяват и модернизират обекти от образователната, спортната, социалната и културната инфраструктура. Сред тях са внедряването на мерки за енергийна ефективност в Народно читалище „Развитие”, в спортна зала „Дан Колов”, в Дом на културата „Мара Белчева”. Предстои и санирането на шест многофамилни жилищни сгради в общинския център. Финансиране са получили и проекти за рехабилитация и модернизиране на системи за външно изкуствено осветление в селата Богатово, Добромирка, Кормянско, Ряховците, Сенник и Шумата. В тези дейности ще бъдат инвестирани над 1 млн. лв. А в най-голямото училище в Севлиево - СУ „Васил Левски” по проект предстоят реконструкция, обновяване, внедряване на енергоспестяващи мерки и модернизация на образователната среда за 4 499 999 лв.
Одобрен за финансиране е и партньорският проект на Севлиево и Габрово за екомобилност, по който ще бъдат закупени седем електрически автобуса, ще бъдат изградени съответните зарядни станции, а 60 пешеходни пътеки в Севлиево ще бъдат осветени.
Д-р Иванов представи и някои от по-малките обекти, сред които различни дейности по благоустрояване на градската среда, проекти за улици и кръгови кръстовища, детски и спортни площадки, ремонти на отоплителни съоръжения в училища и детски градини, на покриви и др.
Пламен Петров благодари на кмета на Община Севлиево за изчерпателната информация и изрази надежда местните строители и общината да реализират успешно много обекти през тази година. Той оцени високо усилията, които Община Севлиево полага, за да заинтригува местните фирми.
Снимки: В-к "Строител"

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi