Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

06.10.2023

Севлиево посреща носителя на “Икар“ доц. Петър Абаджиев



Севлиево посреща носителя на “Икар“ доц. Петър Абаджиев
Той ще е специален гост на Фотографски срещи Севлиево 2023 – „Истории в кадър...”
Носителят на фотографския Икар доц. Петър Абаджиев ще е специалният гост на Фотографски срещи Севлиево 2023 – „Истории в кадър...”.
Изложбата с негови избрани фотографии ще се проведе на 14 октомври, в 17:00 часа, в Народното читалище „Развитие-1870”. Доц. Петър Абаджиев е изключително талантлив фотограф и признат художник в областта на фотографията. Той ще представи своята авторска книга "Животът", която е колекционерско издание с изящна изработка и над 180 страници със специално селектирани снимки.
Доц. Абаджиев има богата академична и художествена кариера, и неговите работи са били изложени в редица страни, включително Германия, Франция, Япония и други. Носител е на множество награди и признания за своето изкуство и принос към света на фотографията.
Заповядайте на изложбата "От архива на НСФА – Избрано от ф.х. доц. Петър Абаджиев" и се насладете на невероятните моменти, заснети от този изключителен фотограф. Присъединете се към тридневния фото маратон и бъдете част от този уникален фотографски опит.
Повече информация относно програмата на Фотографски срещи Севлиево 2023 – „Истории в кадър...”, можете да откриете на този линк:
Кой е той?
Доц. Петър Абаджиев е завършил химия в СУ „Климент Охридски” – София. Специализира репродукционна и обща фотография във Виена 1971-1972 г. От 1959 г. работи активно в областта на художествената фотография. Бил е ръководител на класове по художествена и приложна фотография в НАТФИЗ „Кр. Сарафов”, преподавал в Нов български университет и Факултета по журналистика.
Петър Абаджиев има над 40 авторски изложби в София, Каварна, Ловеч, Варна, Силистра, Пловдив, Търново, Благоевград, Варна, Русе, Добрич, Бургас, както и в Берлин, Виена, Варшава, Катовице, Рига. В годините 1975-2016 участвува в над 50 общи изложби в България и чужбина – Япония, Франция, Финландия, Бразилия, Германия, Русия, Унгария, Полша, Литва, Югославия, Гърция, Англия, Италия, Испания, откъдето има редица награди.
През 2008 г. доц. Петър Абаджиев е удостоен със златната статуетка на Фотографската академия за цялостно творчество, през 2016-а получава плакета на организацията. Изработил е илюстрациите и оформлението на каталози и рекламни материали на редица водещи български и чуждестранни фирми. Има над 350 публикации в български издания, както и в специализирани издания в Германия, Полша, Гърция, Унгария, изнасял е доклади на международни симпозиуми. Член е на редколегиите на списание „Българско фото” и е участвал в създаването на списанията „Фотооко”, Digital Photo-Video Magazine и „Фотомания“. Носител е на почетния знак на София.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi