Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

13.07.2023

Вилхелм Йоцов представя изложбата „Фотодесант“ в Севлиево



Вилхелм Йоцов представя изложбата „Фотодесант“ в Севлиево
Фотографиите представят изпълнението на войнския дълг на военнослужещите от различните видове въоръжени сили и родове войски, на фона на красиви кътчета от България. Техен автор е Вилхелм Йоцов, който вече 20 години работи като фотограф в системата на
Министерството на отбраната. Като творец той се е
докоснал до най - съкровените и отговорни моменти, с
които се сблъскват военнослужещите.
Експозицията, която ще бъде открита на 17 юли от 11:00 часа в централното фоайе на Община Севлиево, обхваща моменти от военни обучения, тренировки, официални празници, портрети на офицери и един огнен залез от района на Безмер.
По думите му голяма част от кадрите са „взривяващи“, показвайки снаряди в полет. В рамките на 60 секунди той е уловил изстрелването на снаряди от два самолета "СУ"-25, и кадър от това действие, заснето за една осемхилядна от секундата, е част от изложбата. Целта на изложбата е да покаже високия професионализъм на хората от Българската армия, посочва Йоцов.
През 2002 година той е заснел млад човек в униформа - добре маскиран, с лидерско излъчване, а днес той е от основните командири на специалните сили в Република България. Изображението на мъжа е част от корицата на учебник за обучение срещу тероризма, разпространен в 27 държави.
Във фотоизложбата са уловени и мигове от провеждането на национални и международни учения, и срещи на върха на военнослужещи от страните членки на НАТО.
Неговият обектив е запечатал срещите на лидерите в рамките на НАТО, самият той е присъствал на тези срещи, затова фотографът обмисля след време да разкаже своите преживявания и в книга.
Изложбата гостува на Севлиево по повод годишнината по покана на кмета на общината д-р Иван Иванов и съдействието на Военно окръжие – Габрово.
 
 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi