Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

12.06.2023

Филмирай – отново в Севлиево с атрактивна програма



Филмирай – отново в Севлиево с атрактивна програма
Нов, нашумял български филм и две европейски комедии предлага на публиката в Севлиево тазгодишният фестивал Филмирай. Както всяка година, от 14 до 16 юни от 21 часа на площад Свобода (а при лошо време – във фоайето на Общината) ще бъдат показани три продукции с вход свободен.
 
В първата вечер зрителите ще могат да видят ШЕКСПИР КАТО УЛИЧНО КУЧЕ по сценарий и под режисурата на известния от киното и театъра актьор Валери Йорданов, със Захари Бахаров в главната роля. Филмът разказва историята на едно момче на седемнайсет години, притежаващо два големи таланта - актьорските умения и уличният бокс. Момчето обича и може да пише, обожава Шекспир и е „безкомпромисният шеф” и „гангстерът“ на своята улица. Пред него се изпречват два тежки въпроса: как и дали ще продължи по правилния път и с кой от „талантите“ си може да спаси живота на най-близкия си човек.
 
На 15 юни програмата включва френската кинокомедия ЛЪЖЕЦЪТ. В нея, главният герой Жером е компулсивен лъжец. Семейството и приятелите му вече трудно издържат на това и се опитват да го променят. Но нищо не помага - Жером затъва все по-дълбоко в мрежата си от най-разнообразни измислици, докато един ден не го застига проклятие свише - всичките му лъжи започват да се сбъдват.
 
Фестивалът завършва с италианската лента ДОКТОР НА ПОВИКВАНЕ. В нея Пиерфранческо е лекар, който работи нощем и не е особено учтив към пациентите си. Една нощ претърпява инцидент с доставчикa на храна Марио. Колелото на Марио е потрошено, а Пиерфранческо вече не може да шофира. За да не бъдат и двамта уволнени, на лекаря му хрумва спасителна идея - Марио ще помогне с визитациите, а с колата на Пиерфранческо могат да се осъществят доставките. След серия от комични ситуации, двамата герои ще се научат да се подкрепят взаимно и да се опитат да подобрят живота си.
 
Филмите предлагат различни сюжети и гледни точки, но в еднаква степен привличат вниманието с интересни обрати и карат зрителите да се замислят за решенията, които взимаме всеки ден, за хората, на които се доверяваме и как сами можем да направим живота си по-добър.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi