Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

13.04.2023

Конкурс за детска рисунка на тема "Традицията, мистичната красота на Еньовден" - част от шестото издание на Фестивала на билките в Младен.



Конкурс за детска рисунка на тема "Традицията, мистичната красота на Еньовден" - част от шестото издание на Фестивала на билките в Младен.
Конкурсът има за цел да предизвика интереса на децата към природата, природосъобразния начин на живот; опознаване на билките в България; да провокира любопитството към легендите, свързани с народните обичаи и поверия и не на последно място - да насърчи творческото развитие на децата.
 
Конкурсът е индивидуален. В него имат право да участват деца на възраст до 14 години включително. Няма такса за участие.
 
Размерът на рисунките трябва да бъде не по-малък от 20х30 см, и не по-голям от 40х50 см.
Всеки участник може да участва с една творба.
 
Компютърни рисунки НЕ СЕ ПРИЕМАТ.
Участниците са разделени в следните възрастови групи:
- I възрастова група до 7 години;
- II възрастова група 7-11 години;
- III възрастова група 11-14 години.
Няма ограничение относно стила, материалите и техниката на рисуване.
Творбите ще се приемат до 01 юни 2023 г. (важи дата на пощенското клеймо). Сканирани рисунки, изпратени по e-mail, няма да се допускат.
На гърба на творбата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се записва: заглавие на рисунката, име, фамилия, възраст на автора, в коя възрастова категория участва, град, държава, адрес, телефон и име на родител, e-mail за контакт.
Най-добрите рисунки ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на фестивала на билките, на страниците на Община Севлиево и на НЧ „Просвета 1918“, както и в уеб сайта на АКСЕЛС - aksels.bg.
Журито се състои от български художници и експерти в областта на изкуството, които ще оценят рисунките и ще присъдят наградите.
Наградените участници ще бъдат уведомени по телефона или на e-mail.
 
Резултатите ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на фестивала след финалната церемония по награждаването в с. Младен на 24-ти юни 2023 г.
Наградите ще бъдат: грамота – за класиралите се на първо, второ и трето място в конкурса; сертификат за всички деца, чиито рисунки са участвали в изложбата на 24-ти юли в рамките на Фестивала на билките в село Младен; предметни награди за първо, второ и трето място в конкурса, осигурени от организаторите; награда на АКСЕЛС.
 
ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ РИСУНКИ НА АДРЕС:
Общ. Севлиево, село Младен, улица „Първа“ № 40, ПК. 5428 - “За конкурса за детска рисунка.
Организаторите си запазват правото да използват наградените рисунки за популяризиране на Фестивала на билките и своята дейност, като се публикуват имената на авторите.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi