Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

27.02.2023

По 36 точки в дневния ред ще заседава Общински съвет - Севлиево на 28 февруари



По 36 точки в дневния ред ще заседава Общински съвет - Севлиево на 28 февруари
Бюджетните разплащания на Община Севлиево до приемане на бюджет за 2023 г. и определяне на второстепенен разпоредител във функция „Социално осигуряване, подпомагане и грижи” са сред предложенията от кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов.
 
Ще бъде подложено на гласуване даването на съгласие за кандидатстване на Исторически музей - Севлиево пред Министерство на културата по процедура за предоставяне на целева финансова подкрепа в областта на консервацията и реставрацията на недвижимите културни ценности за 2023 г. с три проекта - за текущ ремонт и фасадна реставрация на сградата на Хаджистояновото училище; на Архитектурно-възрожденски комплекс „Дандолови къщи” и на Табаханата.
 
Съветниците ще дискутират и предложенията на кмета за кандидатстване на Община Севлиево с проекти за извършване на строителни дейности, доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора в селата Стоките и Добромирка. За дома в Стоките ще бъде търсено съгласие и за промяна на местоположението му.
 
Сред точките са още приемането на: отчет за дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за 2022 г.; на Общински план за младежта за 2023 г; на годишна програма за развитие на читалищната дейност в община Севлиево за текущата година и на програма за развитие на туризма в община Севлиево през 2023 г., съгласно Закона за туризма.
 
Сред точките са още: извънредното заседание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК” ООД - Габрово; oтчет за изпълнение на решенията на Общински съвет – Севлиево (мандат 2019-2023 г.) за периода от 01.08 до 31.12.2022 г., включително и неизпълнените решения от предходен отчетен период; Програмата за енергийна ефективност на Община Севлиево и краткосрочната програма за насърчаване използването на енергията от възобновяеми източници и биогорива на територията на община Севлиево.
 
Съветниците трябдада режат дали да разрешат изработването на подробен устройствен план-парцеларен план (ПУП-ПП) за трасе на водоснабдителен преносен (довеждащ) провод и съоръжения към него – за обект: ”Реконструкция на Главен клон І от вътрешната водопроводна мрежа на гр.Севлиево - след НВ „Запад” – Севлиево”, започващо след Напорен водоем „Запад” - публична общинска, собственост на община Севлиево (захранван с вода от Западен водопроводен клон) до включването му в съществуващото трасе на Главен клон І.
 
В края на сесията ще бъде подложено на гласуване и предложение от членовете на Председателския съвет към Общински съвет за предоставяне на финансова помощ на Република Турция и Сирия, във връзка с преодоляване последствията от разрушителните земетресения през месец февруари 2023 година.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi