Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

29.12.2022

Севлиево ще кандидатства с проект за младежки център



Севлиево ще кандидатства с проект за младежки център
Община Севлиево подготвя проектно предложение „Възможност за лидерство, личностно развитие и творческа изява на младите хора - изграждане на Младежки център в Севлиево“, с което да кандидатства за финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост, Дейност 2: „Изграждане на младежки центрове (в градове, които не са областни)“.
 
Проектното предложение е съобразено с условията в насоките за кандидатстване, като се предвижда създаване на модерна и достъпна инфраструктура, която да отговаря на нуждите и интересите на младите хора, като осигури съвременно мултифункционално обзавеждане и оборудване, съобразено с дейностите, нуждите и перспективите пред тях.
 
Целта на процедурата е изграждане и осигуряване на ефективно функциониране през първите години на младежки центрове, които предоставят разнообразни дейности (вкл. международни дейности) и цялостни услуги в помощ на личностното развитие и пригодността за заетост на учениците и младежите на възраст до 29 години.
 
Предоставяните дейности трябва да отговарят на най-високите стандарти в областта на младежката дейност и да подпомагат преодоляването на социалната изолация и непригодността за пазара на труда. Дейностите в центровете трябва да са ориентирани и към пазара на труда чрез осъществяване на формални или неформални партньорства с местния бизнес. Центровете трябва да се стремят към постигане на по-висока приложимост към пазара на труда, по-добро качество и по-ясен приобщаващ характер на неформалното образование като основен подход в младежката работа.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi