Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

21.12.2022

Общинският съвет прие стратегия за развитие на Младежки център- Севлиево



Общинският съвет прие стратегия за развитие на Младежки център- Севлиево
Структурата става част от Центъра за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс „Йовко Йовков“
 
Политиката за младежта е целенасочена и последователна дейност на общината, която цели създаване на условия за пълноценно личностно развитие на младежите и участието им в обществения и икономическия живот на местно, областно и национално ниво чрез дейности, насърчаващи развитието на младежите в страната.
 
Общините насърчават и подпомагат осъществяването на дейности и услуги за младежта, които се изразяват в информационни и консултантски услуги в подкрепа на личностното, общественото и кариерното развитие на младежта, подкрепа на младежите за успешната им трудова и житейска реализация, организиране на свободното време, подкрепа на младежкото доброволчество и насърчаване на неформалното обучение за разширяване на знанията, опита и уменията на младежите за приобщаването им към ценностите на гражданското общество, науката, културата, изкуството, предприемачеството, здравословния начин на живот, спорта, безопасността на движението по пътищата и за предотвратяване на противообществените прояви на младежите.
 
Планирането и изпълнението на младежките политики изисква целенасочена и активна координация с останалите секторни политики - за образование, заетост, култура, спорт, здравеопазване, социални услуги, регионално развитие, транспорт и т.н., които имат отношение към живота на младите хора в България на национално, регионално и местно ниво, както и последователно и устойчиво партньорство между институциите.
 
В изпълнение на задачите, произтичащи от Закон за младежта, Национална стратегия за младежта 2021-2030 г. и Стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Севлиево се повишават отговорностите и ангажиментите на Община Севлиево при реализация на държавната политика за младежта. В община Севлиево мрежата от услуги за младежта е добре развита и предлаганите дейности обхващат всички направления.
 
За постигане на целите, заложени в стратегическите документи Младежки център - Севлиево става част от Центъра за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс „Йовко Йовков“ и ще функционира в тясно сътрудничество с организациите, предлагащи услуги за младежта.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi