Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

21.12.2022

В Севлиево се проведе коледен турнир по футбол за ученици



В Севлиево се проведе коледен турнир по футбол за ученици
От 14 до 16 декември 2022 г. спортна зала „Дан Колов“ беше домакин на традиционния Коледен турнир по футбол за ученици от 5 до 12 клас. За купата на община Севлиево се състезаваха над 170 любители на великата игра. По традиция възрастовите групи бяха 5-7 клас, 5-7 клас села, 8-10 и 11-12 клас.
Първият ден на терена излязоха футболисти на ОУ „Стефан Пешев“, ОУ „Христо Ботев“
и СУ „Васил Левски“. В спора за първото място възпитаниците на Венцислав Младенов
победиха отбора на ОУ „Стефан Пешев“ с резултат 2:0.
 
Призът за „Голмайстор“ беше присъден на Христофор Велев от ОУ „Стефан Пешев“, за „Най-добър вратар“ стана Мартин Николов, а за „Най-полезен играч“ журито определи Силвестър Христов от ОУ „Христо Ботев“.
 
На следващия ден сили премериха отборите на основните училища от селата и след обяд средношколците 8-10 клас. Сутринта отборите по жребий бяха разделени в две групи. Победителите от групите спорят за купата а класиралите се на второ място - за почетното трето място в крайното класиране. Поради факта, че отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ трябваше да играе три срещи последователно, при финалните срещи първо се изигра срещата за първото място между ОУ „Васил Левски“ - с. Шумата и ОУ „Христо Ботев“ - с. Добромирка.
 
След напрегната игра момчетата от с. Шумата заслужиха купата с резултата 2:1. В мача за третото място състезателите от Душево победиха отбора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Градница с 2:0. За „Голмайстор“ грамота заслужи Георги Ангелов от с. Шумата, за „Най-добър вратар“ – Ивелин Ангелов“ от с. Добромирка и „Най-полезен играч“ журито определи Димитър Йонков от с. Душево. След обяд същия ден се изиграха срещите при 8-10 клас. Отново 5 отбора: два отбора на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, СУ „Васил Левски“, ПГ „Марин Попов“ и ПГТМ с. Градница. В спор за третото място на терена излязоха отборите на ПГ „Марин Попов“ и ПГТМ - с. Градница, при краен резултата 7:0, почетното трето място заслужиха възпитаниците на ПГ „Марин Попов“.
 
Спорът за купата в тази възрастова група се реши в срещата между футболистите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ и СУ „Васил Левски“. Тук Възпитаниците на Стефан Кацарски победиха с минималното 2:1. За „Голмайстор“ грамота заслужи Калоян Йорданов от ПГ „Марин Попов“, за „Най-добър вратар“ беше признат Румен Христов от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, а за „Най-полезен играч“ беше определен Стивиян Макавеев от СУ „Васил Левски“.
 
В последния ден на терена спориха най-големите. Тук ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ се представиха само с един отбор. При 4 отбора се игра по снема 1-4, 3-2 (след изтеглен жребий), като победителите спориха за първото място, а победените - за третото. В предварителните срещи юношите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ победиха отбора на ПГТМ - с. Градница с 3:1 и изненадващо но заслужено възпитаниците на ПГ „Марин Попов“ победиха отбора на СУ „Васил Левски“ с 2:1. В спор за третото място се наложиха възпитаниците на гимназията с резултат 11:2.
 
Финалният мач на турнира се оказа и най-зрелищният, и най-напрегнат. Резултатът вървеше гол за гол и редовното време изтече при 2:2. При дузпите късметът беше на страната на ПГ „Марин Попов“. За „Голмайстор“ приза грабна Рейрън Търпанчев от СУ „Васил Левски“, а за „Най-добър вратар“ Асен Альошев“ от ПГ „Марин Попов“ за „Най-полезен играч“ журито определи Цветомир Дончев от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.
 
В съботния ден Милен Ванков проведе турнир за децата от детските градини. Това беше финалът на целогодишната работа на талантливия треньор от Детско-юношеската школа по футбол с децата от детските градини. За финал Дядо Мраз раздаде подаръци на 150 деца участвали в надпреварата. Тази седмица отново Милен Ванков ще проведе мини турнир и с учениците от 1 до 4 клас. Вероятно тези момчета ще бъдат новите попълнения в школата по футбол.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi