Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

08.12.2022

Община Севлиево продължава срещите с фондация " Четири лапи" по съвместния проект " Обществена ангажираност в Община Севлиево"



Община Севлиево продължава срещите с фондация " Четири лапи" по съвместния проект " Обществена ангажираност в Община Севлиево"
Екипът на фондация „Четири лапи“ представи дейността си пред директорите на училища, детски градини и ЦПЛР-Детски комплекс „Йовко Йовков“. Срещата е част от поредицата събития, които фондацията провежда съвместно с Община Севлиево в изпълнение на договора, сключен през тази година за осъществяването на общ проект за ангажиране на общността по овладяване популацията на кучета в общината.
 
Обществената ангажираност е подход, който търси сътрудничество между заинтересованите страни. Промяна на нагласите в посока на повече състрадание води до намаляване на жестокото отношение към животните. Една от дейностите в тази посока би могла да бъде работата с деца в училищата.
Екипът на „Четири лапи“ представи работата си с кучета-терапевти, които помагат на деца със специални потребности и младежи с поведенчески проблеми. Присъстващите се запознаха със Смайли, Кая и Шоко - специално обучени кучета за терапевти, които подпомагат деца и младежи по проект „Животните помагат на хората“. Информацията беше представена по достъпен начин за деца и в съвместен клип на Фондацията с образователната платформа „Уча се“ - https://www.youtube.com/watch?v=1g3h6JunJog
 
Директорите получиха информация и за двустъпковия модел на занимания (теоретичен и практически модул), подходящи за ученици в 5 и 6 клас. Представителите на организацията: Мария Ганчева, Росица Рачева, Антония Рикова и Доротея Стефанова разясниха как при подадена заявка може да се работи съвместно с училищата и детските градини.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi