Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

30.11.2022

Стартира традиционният конкурс за коледна картичка



Стартира традиционният конкурс за коледна картичка
Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Севлиево, подпомагана от Младежка зона – Севлиево обявиха традиционния конкурс за коледна картичка, в който могат да се включат всички деца и младежи на територията на общината.
Целта е подрастващите да бъдат провокирани и мотивирани да изработят коледна картичка, която ще бъде изпратена на самотен човек от община Севлиево. Участниците в конкурса ще бъдат ангажирани в дейност, която ги насочва към положителен модел на поведение и разбиране на другия, като целта е превенция на асоциалното поведение сред малолетните и непълнолетните.
 
Конкурсът е индивидуален. Груповите творби няма да бъдат класирани за награди. Те ще бъдат връчване в няколко възрастови групи: деца до 6 години; от 7 до 10 години; от 11 до 15 години; от 16 до 19 години и др.
 
Всяка картичка трябва да е придружена с коледно пожелание; да бъдат посочени имената, възрастта на участника, детско/учебно заведение или социална услуга за деца/младежи и точен адрес. При предаване на коледната творба задължително условие е и да се посочи и телефон за контакт с участника (негов родител/учител/настойник/попечител).
 
При предаване на картички от едно заведение, контактите могат да бъдат обособени в списък с имената и възрастта на участниците, като това не изключва посочването на данните на самата картичка. Картичка, за която не са посочени всички данни не може да бъде класирана.
 
КРАЕН СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА КАРТИЧКИТЕ: 18:00 ч. на 12.12.2022 г. на адрес - Община Севлиево, пл. „Свобода” No1, за г-жа С. Начева, гл. експерт „Младежки дейности и личностно развитие“.
Тричленно жури ще оцени постъпилите картички. Ще бъдат връчени първа, втора и трета награди във всяка възрастова група, награда за най-оригинално пожелание и поощрителни награди. Ще бъдат присъдени и две специални награди - от името на Младежки зона - Севлиево и от името на МКБППМН – Община Севлиево, която по традиция ще бъде отпечатана и ще е празничен поздрав за членовете и партньорите.
 
Всички картички ще зарадват възрастни самотни хора за Коледа.
Награждаването ще се състои на специална церемония на 19.12.2022г. (понеделник) от 17:30 ч. във фоайето на Община Севлиево, където всички картички ще бъдат изложени в своеобразна експозиция.
Нека заедно им подарим топлина в навечерието на коледните празници!

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi