Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

13.11.2022

Хакан Халми отново е републикански шампион



Хакан Халми отново е републикански шампион
7-мият последен кръг от Републиканския ни шампионат се състоя в Айтос
 
В МХ 2 по шампионски с победи в Айтос завърши Хакан Халми от „НСА моторспорт“ с КТМ, който изпревари Кристиан Петков от „Мотоклуб Бобошево“ с КТМ и Радослав Зоков от „АИТ рейсинг тийм“ с КТМ. Халми завърши 2022 г. с пълен актив от точки, Зоков е втори, а Виктор Нейчев от „Еър макс рейсинг“ с „Gasgas“ трети.
 
Битка до последните метри, изпреварвания, много сметки и доста емоции у състезатели, треньори и отбори видя многобройната публика по време на „Grand prix - Айтос’ 2022“ – 7-ми и последен кръг от Републиканския ни шампионат. Близо 100 състезатели си оспорваха титлите чак до карирания флаг, като в късния неделен следобед имаше и доволни, и разочаровани.
 
Оспорвана беше битката при най-малките в МХ 50, като първите трима завършиха в рамките на една точка – победителят и вторият – Радостин Присадов с „Husqvarna“, и Георги Георгиев с „Gasgas“ (и двамата от „М6 Yamaha рейсинг тийм“) събраха по 45 точки, а третият - Георги Вендов „Husqvarna“ от „АИТ рейсинг тийм“ – 44. Вендов е шампион в класа за 2022, следван от пилотите на „М6 Yamaha рейсинг тийм“ Пламен Иванов и Георги Георгиев.
 
При 65-кубиковите Георги Гинов от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ победи и в двата манша, като изпревари Ефе Окур от Турция с КТМ и Павел Марков от „Панчо рейсинг тийм“ с КТМ. Шампионската титла е за Гинов, след него сезона завършиха Теодор Йорданов от „Ябланица МХ“ с “Gasgas“ и Лъчезар Овчаров от „Етрополе“ с КТМ. В МХ 85 Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ записа успех и в двата дни, като след него и в събота, и в неделя се наредиха Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с „Yamaha“ и Мартин Лалев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с КТМ. Цанков си осигури титлата за 2022, пред Тошев и Лалев.
 
Добро каране направи Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ с „Gasgas“, който взе и двата манша, Максимилан Мадалиев от „Мото спорт Варна“ с КТМ записа две втори места, а трети завърши Живко Иванов от „Елхово рейсинг клуб“ с КТМ.
 
Титлата при 125-кубиковите спечели Павел Доневски от „Троян мотор спорт 01“ с КТМ, пред Стефанов и Цветан Бузин от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с „Yamaha“. В МХ 1 нов успех и в двата манша без проблеми взе Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм - Husqvarna“, като изпревари и в двата дни Георги Георгиев от „НСА моторспорт“ с „Kawasaki“ и Живко Богданов от „Несебър мото клуб“ с КТМ. Майкъл също приключи 2022 без загуба, като в крайното класиране след него са Богданов и Георгиев.
 
В МХ Григор Царев от „Джи ар си моторспорт 2020“ с „Gasgas“ също приключи без загуба сезона и узакони титлата си пред Николай Колев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Kawasaki“ и Людмил Александров от „Тони МХ рейсинг“ с „Yamaha“. Тримата завършиха в същия ред и на състезанието през уикенда. При 250-кубиковите титлата беше решена именно в Айтос – Георги Иванов от „Ридо Самоков“ с „Honda“, който завърши трети в последния кръг си осигури крайната победа за годината с 13 точки пред Свилен Иванов от МСК „Севлиево“ с „Yamaha“ (победител в Айтос) и Тончо Леков от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Kawasaki“.
 
В МХ Senior шампион кръг преди края стана Кадир Масар от „АИТ рейсинг тийм“ с „Honda“, но съотборниците му Янко Зоков с „Kawasaki“ и Атанас Петров с КТМ водиха много сериозна битка в Айтос. В крайна сметка Зоков изпревари само с 6 точки Петров в крайното класиране. В кръга за радост на домакините победата отиде при Калчо Димов от „Смарт МХ мото“ с „Kawasaki“. При над 55-годишните шампионът също стана ясен едва в неделя – Димитър Аргиров от „Дизел юнак“ с „Kawasaki“ изпревари в крайното класиране съотборника си Живко Бонев с „Yamaha“ и Мирослав Христов от „Троян мотор спорт 01“ с „Yamaha“.
 
Сезонът в мотокроса през 2022 г. включваше 7 кръга – два на мотополигон „Докса баир“ край Кортен, два на „Горна Росица“ край Севлиево и по един на „Козар Белене” край Левски, в Троян и в Айтос. В шампионата се включиха 231 състезатели от 34 клуба.
 

 
 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi