Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

31.10.2022

Хакан Халми, Майкъл Иванов и Григор Царев с нови победи в републиканския шампионат по мотокрос край Севлиево



Хакан Халми, Майкъл Иванов и Григор Царев с нови победи в републиканския шампионат по мотокрос край Севлиево
Препълнени трибуни, отлично трасе и нови победи през сезона за Хакан Халми, Майкъл Иванов и Григор Царев видяха зрителите този уикенд в 6-ия кръг от Републиканския ни шампионат по мотокрос „Grand prix Севлиево’2022.
 
Организаторите от Община Севлиево за пореден път бяха подготвили отлично трасето, а хубавото време събра много публика, което напомни за времената, в които мотополигон „Горна Росица“ домакинстваше на кръгове от Световния и Европейския шампионат. Сред официалните гости бяха кметът на Община Севлиево доктор Иван Иванов, Метин Нехмедов – ръководител на „Спортни имоти“, президентът на БФМ Ангел Траков, както и много бивши и настоящи състезатели по мотокрос.
 
Поредните си победи през сезона записаха Хакан Халми в МХ 2, за радост на домакините, Майкъл Иванов в МХ 1 и Григор Царев в МХ, които остават непобедени от началото на сезона. В МХ 2 Халми, който се състезава за отбора на „НСА моторспорт“ с КТМ, изпревари и в двата манша Кристиан Петков от „Мотоклуб Бобошево“ с КТМ и Радослва Зоков от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“.
 
В МХ 1 Майкъл Иванов „АИТ рейсинг тийм“ с “Husqvarna“ имаше проблем с мотоциклета в първия манш, което обаче не му попречи отново да пресече финалната линия първи и в двата старта. След него се наредиха Жулиан Георгиев от „Александър моторспорт“ с „Yamaha“ и Георги Георгиев от „НСА моторспорт“ с „Kawasaki“.
 
В МХ 2 Junior победата е за Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ с „GasGas“, втори е Павел Доневски от „Троян моторспорт 01“ с КТМ, а трети Живко Иванов от „Елхово рейсинг клуб“ с КТМ.
Григор Царев от „Джи ар си моторспорт 2020“ с „Gasgas“ също записа пореден успех през 2022 г., като не остави шансове на Николай Колев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Kawasaki“ и Людмил Александров от „Тони МХ рейсинг“ с „Yamaha“. При 250-кубиковите машини най-бърз на „Горна Росица“ беше Георги Иванов от „Ридо Самоков“ с „Honda“, следван от Ивайло Сираков от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Kawasaki“ и Свилен Иванов от МСК „Севлиево“ с „Yamaha“.
 
Сериозна битка двата дни край Севлиево водиха и Senior-ите, като на почетната стълбичка се качиха Кадир Масар от „АИТ рейинг тийм“ с „Honda”, съотборникът му Янко Зоков с „Kawasaki“ и Станко Боянов от „Тийм Боянов моторспорт 777“ също с „Kawasaki“. В групата на над 55-годишните успехът е за Димитър Аргиров от „Дизел юнак“ с „Kawasaki“, втори е съотборникът му Живко Бонев с „Yamaha“, а трети Мирослав Христов от „Троян моторспорт 01“ с „Yamaha“.
 
При най-малките – в МХ 50 с нов успех се поздрави Георги Вендов от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“, който завърши пред състезателите на „М6 Yamaha рейсинг тийм“ Радостин Присадов с „Husqvarna“ и Георги Георгиев с „Gasgas“.
 
При 65-кубиковите Георги Гинов от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ нямаше проблеми с конкуренцията, като изпревари и в двата манша Артемий Гангуреан от Молдова и Теодор Йорданов от „Ябланица МХ“ с „Gasgas“. В МХ 85 Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ беше най-бърз и в двата манша, следван и двата дни от Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с „Yamaha“ и от Мартин Лалев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с КТМ.
 
Последният кръг от Републиканския шампионат в мотокроса е в края на тази седмица (5 и 6.11.) край Айтос.
Снимки на победителите - тук:
 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi