Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

28.10.2022

Медицинският център в Севлиево става ДКЦ , разширява дейността си



Медицинският център в Севлиево става ДКЦ , разширява дейността си
Медицинският център в Севлиево разширява дейността си и вече ще функционира като ДКЦ. Това реши Общинският съвет на своя сесия. На нея съветниците одобриха заявление, подадено от управителя д-р Младен Пенчев, „Медицински център-1-Севлиево“ ЕООД вече да извършва дейност по чл. 17 от Закона като Диагностично-консултативен център.
 
Приеха и нов учредителен акт на лечебното заведение, което е еднолична собственост на общината.
Към момента то предоставя специализирани здравни грижи в над 10 области, като разполага с неврологичен, неврохирургичен, терапевтичен, кардиалогичен, урологичен, педиатричен, пулмологичен, психиатричен, ревматологичен, ортопедичен и кожен кабинет, а също и с АГ, очен и УНГ кабинети.
Промяната ще позволи на центъра допълнително да разшири обема на услугите в полза на жителите на Севлиево, като в заявлението си д-р Пенчев уточнява, че вече разполагат със собствена медико-диагностична лаборатория, със специализиран кабинет и медицинска техника за образна диагностика. В центъра се извършват и клинични проучвания.
 
С решението си общинските съветници възложиха на управителя на лечебното заведение да предприеме необходимите действия за вписване на промените в предмета на дейност на центъра в Търговския регистър, както и да предприеме всички необходими законови действия за промяна на дейността на дружеството от Медицински център в ДКЦ.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi