Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
I Love Bulgaria
Национална телефонна линия за деца 116 111

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

28.10.2022

Общината и " Ротари клуб " стартираха проект " Спорт в парка "Общината и " Ротари клуб " стартираха проект " Спорт в парка "
Общинският съвет в Севлиево даде зелена светлина за разработване на проект „Спорт в парка“, съвместно с „Ротари клуб“. Общата стойност на проекта възлиза на 25 000 лв., като се предвижда средствата да бъдат осигурени след кандидатстване за финансиране от Фондация „Ротари“ на „Ротари Дистрикт“.
 
Проектът предвижда изграждане на спортна площадка с различни по сложност фитнес уреди, които ще бъдат разположени в парк ,,Казармите“.
 
За успешното му реализиране е необходимо осигуряване и на съфинансиране от Община Севлиево в размер до 6 300 лв. Общинският съвет разреши разхода. Средствата ще бъдат предвидени в общинския бюджет за 2023 г.
 
С изпълнението на проекта ще бъдат осигурени условия за създаване на спортни навици сред жителите на град Севлиево, които са в активна спортна възраст; ще се повиши физическата активност и ще превърне в жизнена необходимост; ще се осигури превенция и намаляване на белодробните, сърдечно-съдовите заболявания и ще се създадат предпоставки за оптимизиране на телесното тегло. А подобряването на общото физическо състояние на населението ще доведе и до удължаване на средната продължителност на живот в добро здраве.
 
Предвижда се проектът „Спорт в парка“ да стартира през март и да приключи през юни следващата година.

 


« назад


Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi