Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

28.10.2022

Кметът Д-р Иванов подписа днес споразумение за продължаване на работата на довеждащия водопровод



Кметът Д-р Иванов подписа днес споразумение за продължаване на работата на довеждащия водопровод
Отпуснатите средства с Постановление на Министерски съвет са 50% от поисканите за изпълнението на един от трите водни проекта
 
Последните ритмични траншове за справяне с водния проблем в Севлиево бяха през 2020 г. От тогава до днес нито едно правителство не отпусна средства за севлиевските ВиК-проекти, въпреки многократните искания от страна на Община Севлиево.
 
С Решение 711/30.09.2022 г. на Министерски съвет се осигуряват половината от необходимите средства за изпълнението на обект „Реконструкция на довеждащ водопровод до ПСПВ „Стоките“ и източен водопроводен клон за питейна вода“, Участък: Източен водопровод, клон от ПСПВ “Стоките“ до р. ш. при с. Буря – с. Добромирка - ЕТАП 2, Участък № 1 - Водопровод от т. 570 до т. 700 с L1 = 4 205,35 м’“.
При поискани 2 550 834 лв. без ДДС, споразумението, което кметът д-р Иван Иванов подписа днес, се оказа за 1 275 417 лв. без ДДС, което е половината от необходимата сума.
 
“Имаме голямо притеснение как ще протече работата по този проект, тъй като цените на всички материали и дейности вече са много по-високи, а отпуснатите средства не само, че не са индексирани с инфлационния процент, а са и на половина на това, което ни трябва, за да реализираме проекта. Договорът за изпълнение със строителя е за целия обект, сроковете за изпълнение - също са за целия обект“, коментира кметът и припомни още, че „Община Севлиево е подала общо три проекта за финансиране и чака повече от две години.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi