Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

16.10.2022

Трима печеливши взеха наградите от конкурса " тиква най-най "Трима печеливши взеха наградите от конкурса " тиква най-най "
Трима печеливши взеха наградите от конкурса " тиква най-най "
Трима печеливши взеха наградите от конкурса " тиква най-най "
За 17-и път Община Севлиево награди участниците в изложбата-конкурс „Тиква най-..най-...“.
 
Този път обаче конкурсът обаче имаше по-нестандартен победител с най-голяма награда. Отличието бе дадено на Иван Лалев от село Градница за цялостен принос и многогодишните участията на неговите тикви в конкурса. За всичките 17 години досега той е донесъл най-голямо общо количество тикви, обясниха организаторите. Това бе и причината Лалев заслужено да спечели приза и наградата от 1000 лв.
 
Другият приз на организаторите бе за най-малка тиква. За него се пребори миниатюрната, но узряла тиква на Галя Ялъмова. Тиквата буквално е достойна за минималистично изкуство и ще бъде изложена в Община Севлиево. А за Галя Ялъмова остава паричната награда от 500 лв.
 
Награда имаше и за най-дълга тиква, като там победата бе безапелационна. С метър и половине пред всимки останали на пъро място излезе Антон Башев от Пещера. Неговата тиква е расла на асма, за да може да достигне до този размер. Самият той сподели, че е имал случаи да отгледа тиква с дължина от 1,83 см. Сега неговата рекордна 1,5-метрова тиква му донесе наградата от 500 лв. Тя бе осигурена от фирма „Дилмано Дилберо“. Лично управителят на дружеството Фани Георгиева даде наградата на г-н Башев. А той обеща да продължи да отглежда подобни рекордьори.
 
Конкурсът и тази година привлече интереса на производители от цялата страна, както и на публиката, любопитна да види различни екземпляри в причудливи форми, размери и цветове. Надпреварата бе част от програмата на празника на Севлиево.

 


« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi