Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

25.11.2020

НОВИТЕ СТРОГИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ ВЛИЗАТ В СИЛА ОТ ПЕТЪКНОВИТЕ СТРОГИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ ВЛИЗАТ В СИЛА ОТ ПЕТЪК
С издадена днес от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Заповед № РД-01-677/25.11.2020 г. от 23,30 ч. на 27 ноември (петък) до 21 декември 2020 г. в страната се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки.
През деня (в петък) всичко ще работи, учениците ще бъдат на училище. Това обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на специална пресконференция в МС след заседанието на правителството, което прие неговото искане за нови строги мерки за безопасност.
Мерките са следните:
- преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции. В това число влизат всички ученици от 1 до 12 клас; всички извънкласни занимания, всички висши училища, всички присъствени и групови занятия във центрове и школи.
-преустановяват се посещенията в детски ясли, градини, детски центрове и групи, предоставящи организирани групови услуги за деца.
-преустановява се провеждането на конгреси, семинари, обучения, тиймбилдинги в присъствена форма.
- преустановява се провеждането на групови културни и развлекателни мероприятия, изключения прави посещението на театър при заетост на местата до 30% от общия капацитет, спазване на дистанция и носенето на маска
- не се допуска провеждането и организирането на събирания и тържества от частен характер с присъствието на над 15 човека
- преустановяват се спортните мероприятия със състезателен и тренировъчен характер за лица до 18 души, с изключение на международните състезания, които вече са започнали. Всички мероприятия за лица над 18-годишна възраст ще се провеждат без публика
-преустановяват се посещенията във фитнесите.
- преустановяват се посещенията на всички заведения за хранене. Допускат се само доставки на храна за дома и офиса.
- преустановявят се посещения в игрални зали и казина.
- преустановяват се посещенията във всички магазини от тип МОЛ, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, оптиките, дрогерии, зоомагазин, банки, застрахователи, доставчици на платежни услуги, офисите на телекомуникационни оператори. Забраната е за големи търговски обекти, магазините, които са малки, ще продължат да работят.
- преустановяват се туристическите посещения в страната и чужбина.
"Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечения. Допускат се само доставки на храна в дома или офиса. Преустановяват се посещенията в търговци центрове и тези от тип мол. Изключение се прави за офисите на услуги и хранителните магазини вътре в големите обекти. Спират се и спортните занимания. Ще се прави изключения само за международни състезания", обяви още здравният министър.
"Не налагаме вечерен час, няма и други строги мерки, които са характерни за някои от държавите за територията на Европейския съюз и други наши съседни държави", обяви още министър Ангелов.
ПЪЛНОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА ЗАПОВЕДТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ В ПРИКАЧЕНИТЕ ФАЙЛОВЕ:


  Дата на качване: 25.11.2020

  Дата на качване: 25.11.2020

  Дата на качване: 25.11.2020

« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi