Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

27.04.2020

СЛУЖИТЕЛИТЕ В ДНЕВНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ В СЕВЛИЕВО УШИХА И ДАРИХА НАД 200 ПРЕДПАЗНИ МАСКИ НА СВОИ СЪГРАЖДАНИСЛУЖИТЕЛИТЕ В ДНЕВНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ В СЕВЛИЕВО УШИХА И ДАРИХА НАД 200 ПРЕДПАЗНИ МАСКИ НА СВОИ СЪГРАЖДАНИ

В условията на криза, екипът на Дневния център за деца с увреждания – град Севлиево, управляван от външен доставчик на социални услуги - фондация „Международна социална служба – България“, прояви съпричастност към възрастните хора, ползващи услугите на Домашния социален патронаж на Община Севлиево, както и към  родителите на деца, в Комплекса за социални услуги за деца и семейства, част от които е и Дневният център. Персоналът на центъра уши и дари над 200 предпазни маски с материали, осигурени от персонала.

 

В двете услуги – Център за обществена подкрепа (ЦОП) и Дневен център за деца с увреждания (ДЦДУ) се провеждат консултации чрез социалните мрежи или в телефонни разговори. Семействата се посещават 1 път седмично (без да се влиза в домовете им) при спазване на строги мерки за безопасност. Регулярно се закупуват и доставят хигиенни материали и хранителни продукти на 12 семейства, клиенти на ЦОП. За децата с увреждания специалистите са изработили с подръчни материали над 40 пъзела, които предстои да бъдат разнесени по домовете. На децата са осигурени и други работни бланки, картинки за оцветяване, флумастери, моливи и др.

 

Специалистите поддържат регулярна комуникация с всички клиенти и към момента, за щастие, няма данни за деца и възрастни с влошено здраве.

 

 


« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi