Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
I Love Bulgaria
Национална телефонна линия за деца 116 111

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

08.05.2018

ФРЕНСКАТА ОБЩИНА РОКБРЮН-КАП-МАРТЕН В НИЦА И ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ОБМЕНИХА ОПИТ И КОМЕНТИРАХА БЪДЕЩО СЪТРУДНИЧЕСТВОФРЕНСКАТА ОБЩИНА РОКБРЮН-КАП-МАРТЕН В НИЦА И ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ОБМЕНИХА ОПИТ И КОМЕНТИРАХА БЪДЕЩО СЪТРУДНИЧЕСТВО

Развитието на икономиката, туризма, обществения ред и сигурност бяха сред основните теми на разговорите

 

Представители на Общинския съвет и Община Севлиево бяха на работно посещение в Община Рокбрюн-Кап-Мартен в Ница, Република Франция. Делегацията беше посрещната и приветствана от първия заместник-кмет и заместник-председател на Общинския съвет Ришар Чокети. Той представи дейностите на администрацията и местния парламент, като сред основните акценти бяха услугите за гражданите, законотворчеството, развитието на туризма и сигурността на населението.

Делегацията се запозна с културно-историческото наследство на региона, организацията на туристическите маршрути, тяхното поддържане, съхраняване и развитие на инфраструктурата в сферата на туризма. Бяха обсъдени и въпроси, свързани с обезпечаване сигурността на населението. Двете общини отчетоха намаляване на престъпността, благодарение на осигуреното видеонаблюдение на всички ключови точки. Поддържането и подобряването на инфраструктурата е друг приоритет и в двете общини, за което бяха коментирани новите възможности по програма Erasmus+.

Срещата завърши с изразено намерение за взаимопомощ и сътрудничество, като в знак на приятелство делегацията подари на г-н Ришар Чокети картина – дело на севлиевски художник.


« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi