Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

27.01.2024

ФЕВРУАРИ - ПОД ЗНАКА НА ЛЕВСКИ



ФЕВРУАРИ - ПОД ЗНАКА НА ЛЕВСКИ



Богата културна програма очаква жителите и гостите на града през най-студения месец в годината

Още на 5 февруари (понеделник) от 17:30 часа ще опитаме да ви стоплим в ГХГ „Асен и Илия Пейкови” с тематичната изложба „За виното, любовта и още нещо“, а Трифон Зарезан превзема цялата първа половина на месеца, като кулминацията ще бъде на 14 февруари (сряда) от 14:00 ч. в АВК „Дандолови къщи”, където отново ще можем да се включим в празничната програма „Зарезан в музея“.

На 18 февруари (неделя) от 11:00 часа ще отдадем почит пред Апостола на свободата с традиционното честване „Реквием за Апостола“ в двора на Йени конак, по повод 151 години от гибелта на великия син на България. На следващия ден - 19 февруари (понеделник) СУ “Васил Левски” ще отбележи тържествено своя патронен празник.

Четири събития за малки и големи е подготвила през февруари и Градската библиотека. Съботното четене „Любознайко в библиотеката” ще събере в детския отдел деца и родители на 10 и 24 февруари от 10:00 до 12:00 часа. На 26 февруари от 17:30 часа стартира тематичната поредица с беседи “Здрав живот”, а на 28 февруари от 17:30 часа отбелязваме 125-годишнината от рождението на големия художник Дечко Узунов с образователна беседа с участието на Велизар Захариев.

На 15 февруари от 18:00 часа на своя 80-и юбилей ни кани поетът Димитър Васин, който ще представи книгата си "Разжарено" в НЧ „Развитие-1870“.

На следващия ден - 16 февруари (петък) в Хаджистояновото училище ще бъде подредена изложба „Христо Драганов – 90 години от кончината на дългогодишния кмет на Севлиево“, а на 20 фувруари (вторник) от 17:30 часа ГХГ „Асен и Илия Пейкови” показва уникална изложба на гоблени.

В навечерието на Баба Марта, на 29 февруари (четвъртък) от 15:00 ч. в Хаджистояновото училище децата на Севлиево ще могат да се включат в забавното ателие за изработване на мартеници „Баба Марта бързала…”.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi