Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

25.01.2024

БЮДЖЕТ 2024 ВЛИЗА ЗА ГЛАСУВАНЕ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ВЪВ ВТОРНИК



БЮДЖЕТ 2024 ВЛИЗА ЗА ГЛАСУВАНЕ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ВЪВ ВТОРНИК

Съветниците ще заседават по общо 32 точки в дневния ред 

Приемане на Стратегия за управление на общинската собственост за 2023-2027 г.; Програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост на Община Севлиево за 2024 г.; Бюджет 2024 г. по приходите и разходите на община Севлиево и актуализирана бюджетна прогноза за периода 2024-2026 г. са предложения на кмета д-р Иван Иванов. 

Общинските съветници ще разгледат още: списъка на общинските жилища, съобразно тяхното предназначение през 2024  г.; увеличаване капитала на „Росица“ ЕООД; годиша програма за развитие на читалищната дейност, календарните планове на културните дейности и спортно-туристическите изяви; отчетът за дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните  в Община Севлиево за 2023 г.

Част от точките са свързани с предоставяне на безвъзмездно право за управление на недвижими имоти; даване на съгласие за продажба на новообразувани имоти; разделяне на недвижими имоти, а също отдаване под наем и продажби. Общинският съвет ще разгледа и няколко предложения за даване на разрешение за изработване на подробен устройствен план, за изработване на проект за изменение на Общия устройствен план на Община Севлиево за поземлени имоти и др. 

На това заседание следва да бъде избран временно изпълняващ длъжността кмет на Стоките до избор на нов през март; да бъдат определени представителите на публичен сектор за участие в Общото събрание на Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група – Севлиево“, а също и да бъде дадено съгласие за кандидатстване на Исторически музей - Севлиево пред Министерство на културата по процедура по предоставяне на целева финансова подкрепа в областта на консервацията и реставрацията на недвижимите културни ценности за 2024 г. с проект за текущ ремонт на покрив и фасадна реставрация на сградата Йени Конак.

Две предложения от общински съветници се отнасят до изменение на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация в община Севлиево. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi