Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

30.11.2023

КМЕТЪТ Д-Р ИВАНОВ: "ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ СЕВЕР" АД НЕ СЕ СПРАВИ В СРОК С ОТСТРАНЯВАНЕТО НА АВАРИИТЕ!



КМЕТЪТ Д-Р ИВАНОВ: "ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ СЕВЕР" АД НЕ СЕ СПРАВИ В СРОК С ОТСТРАНЯВАНЕТО НА АВАРИИТЕ!
На единични къщи и в участъци от уличното осветление по селата все още не е възстановено електроподаването
Въпреки уверенията на "Електроразпределение Север" АД за отстраняване на авариите, настъпили в резултат на обилния снеговалеж и вятър в неделя, единични къщи по селата все още са без ток, на места има и проблеми с уличното осветление.
От неделя до четвъртък на територията на община Севлиево са работили 6 екипа, като в четвъртък към тях са се присъединили и допълнителни екипи от Горна Оряховица. Въпреки това проблемите все още не са отстранени напълно.
"Липсата на инвестиции и профилактика на електропреносната мрежа, а вероятно и допълнителни утежняващи фактори, за които не сме информирани, стоят в основата на проблема", коментира кметът д-р Иванов, който се опасява, че при повторен снеговалеж, ситуацията може да се повтори. Не е помогнала дори денонощната комуникация между екипите на дружеството и общината, тъй като капацитетът на "Електроразпределение Север" АД
не е достигал.
По думите му е "недопустимо в продължение на пет и повече дни хората да стоят на тъмно и студено, а ние да нямаме адекватна насрещна информация", каза още д-р Иванов, който се възмущава и от факта, че дежурните телефони на електроразпределителното дружество не са отговаряли на сигналите от страна на потърпевшите жители на общината.
Кметът е категоричен, че "дружеството трябва да ревизира цялостната си инвестиционна политика, защото буквално предизвика криза в най-студените и снежни дни на зимата". Според него "потърпевшите трябва да бъдат обезщетени за причиненото им неудобство".

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi