Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

20.10.2023

ПЪРВИ СТЪПКИ ЗА РЕМОНТ НА ПЪТЯ ДО АПРИЛЦИ



ПЪРВИ СТЪПКИ ЗА РЕМОНТ НА ПЪТЯ ДО АПРИЛЦИ
ПЪРВИ СТЪПКИ ЗА РЕМОНТ НА ПЪТЯ ДО АПРИЛЦИ
Община Севлиево кандидатства с концепция за интегрирани териториални инвестиции по Програма "Развитие на регионите" 2021-2027 г.
В рамките на определения от Министерство на регионалното развитие и благоустройството срок – 27 септември т. г. Община Севлиево успешно подаде проектна концепция „Севлиево Юг - Ревитализация на зона за устойчиво обитаване и туризъм в планинската част на община Севлиево“ по процедура „Концепции за интегрирани териториални инвестиции“ по Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. Той ще се осъществява през програмния период 2021-2027 г.
Целта е развитие на модел на партньорство и насърчаване на сътрудничеството между различни действащи лица на местно ниво.
Проектът е свързан с ремонт на общински път GAB 1165 "Сенник-Душево-Столът-Боазът-граница с община Априлци", което включва селата: Сенник, Душево, Столът и Боазът, както и урбанизираните територии на тези населени места по протежението на пътя във високопланинската част.
С изпълнението му се очаква да се улесни транспортната свързаност между населените места, масовият спорт и да се засили туризмът. Проектът засяга още околната среда и развитието на социални услуги, подкрепен финансово от „Програма за развитие на човешките ресурси“ 2021- 2027 г.
Разработената концепция ще реши проблеми, свързани с обезлюдяването и намаляване на възможностите за ефективно териториално управление в резултат на ограничената транспортна достъпност в средно и високопланинската част на община Севлиево по направлението село Сенник – община Априлци и ще отпуши затруднени функционални връзки за населението от селата в това направление, както и на връзките между общините Севлиево и Априлци.
Партньори на Община Севлиево в Концепцията са Народно читалище „Св. Климент Охридски-1899“ в село Сенник и Народно читалище „Сполука-1920“ в село Душево.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi