Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

14.09.2023

„В СВЕТА НА ЖЕНСКАТА ПОЕЗИЯ” – ПОЕТИЧЕН РАЗГОВОР МЕЖДУ ПЕТ ПОЕТЕСИ – ПРАЗНИК НА ПОЕЗИЯТА И ЗА ГРАД СЕВЛИЕВО



„В СВЕТА НА ЖЕНСКАТА ПОЕЗИЯ” – ПОЕТИЧЕН РАЗГОВОР МЕЖДУ ПЕТ ПОЕТЕСИ – ПРАЗНИК НА ПОЕЗИЯТА И ЗА ГРАД СЕВЛИЕВО
На 19 септември от 17:30 часа на площад "Свобода" пред Община Севлиево ( при лошо време във фоайето) ще ни гостуват любими поетеси: КАМЕЛИЯ КОНДОВА, ИВА СПИРИДОНОВА, РАДА АСЕНОВА И ПЕТЯ ЦОНЕВА.
Поетичната вечер „В света на женската поезия” ще прерасне в своеобразен разговор със задочното участие на МАРА БЕЛЧЕВА през стихове на севлиевската поетеса.
Това е последното събитие в месеца, посветен на 155 години от рождението на Мара Белчева и на съвременната женска поезия. Организатори са Община Севлиево, ДК „Мара Белчева” и Градска библиотека.
ПОВЕЧЕ ЗА УЧАСТНИЦИТЕ:
КАМЕЛИЯ КОНДОВА е автор на 9 стихосбирки, удостоена е с Националната литературна награда „Дора Габе“, Голямата награда на националния конкурс “Петя Дубарова”, голямата награда на националния конкурс “Веселин Ханчев” (двукратно), Първа награда на в. “Литературен глас” – Стара Загора, първа награда от националния конкурс “Петър Алипиев” (2003 год.) и др. Носител е на национална литературна награда „Дора Габе“ за 2018 г.
ИВА СПИРИДОНОВА - поетеса, редактор в списание "Нова асоциална поезия", съосновател на издателство "Библиотека България", с фокус върху съвременната българска литература. Автор е на 3 стихосбирки. Две от книгите „Думите ми” и „От мен до другото безсмъртие“ са номинирани за Националната литературна награда за поезия „Усин Керим” през 2018 и 2020 г. През 2020 и 2023 г. печели специалната награда в Националния литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов“ в Кюстендил.
РАДА АСЕНОВА е родена в София, учи „Библиотекознание, „Право“ и „Счетоводство“. Тя е от явленията, които трупат в чекмеджето и в душата поезията, а когато тази поезия узрее, така че да не се срамува да види бял свят, се появява и първата ѝ поетична книга „Репортаж от седмото небе“ на издателство „Библиотека България“ – 2020 г.
ПЕТЯ ЦОНЕВА е родена в Габрово. Преподавател е във ВТУ катедра „Англицистика и американистика”. Тя е доктор и доцент в областта на английската литература. Автор е на 4 стихосбирки. Лауреат е на множество национални конкурси за поезия, сред които „В полите на Витоша”, „Яворови дни”, „Добромир Тонев”, „Пролет моя”, „С море в сърцето - Царево”, в които печели първи места. Носител на наградата "Дамян Дамянов“ за 2022 г. за стихосбирката "Белият час".

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi