Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

10.09.2023

ПАМЕТНИК НА ГЕН. НИКОЛА ГЕНЕВ ОТКРИВАТ В СЕВЛИЕВО



ПАМЕТНИК НА ГЕН. НИКОЛА ГЕНЕВ ОТКРИВАТ В СЕВЛИЕВО
Идеята за изграждане на паметник на славния генерал Генев датира от 2011 г. Сформиран беше организационен комитет, чийто почетен председател беше проф. Божидар Димитров.
През 2017 г., по предложение на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов, Общинският съвет прие Решение №054/28.02.2017, с което се даде съгласие за изработването и поставянето на паметника в края на улица „Никола Генев“.
В началото на тази година беше изготвен скулптурно-архитектурен проект от известния скулптор Борис Борисов и арх. Пламен Цанев, а на Борисов, в съавторство с Константин Константинов и Деян Тодоров, беше възложено да изваят и отлеят от бронз бюст на именития ни съгражданин ген. Никола Генев, вписал името си в златните страници на българската военна история.
Официалната церемония по откриването на паметника ще се състои на 16 септември от 10:30 ч. и в нея ще вземат участие кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов, директорът на Историческия музей Ивета Миленова, НД „Традиция“, представители на институциите и бизнеса, жители и гости на града.
ЗАПОВЯДАЙТЕ!

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi