Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

22.08.2023

Община Севлиево дофинансира детска млечна кухня, за да запази ниската цена на храноден



Община Севлиево дофинансира детска млечна кухня, за да запази ниската цена на храноден

Така повишените цени на хранителните продукти не рефлектират върху качеството на детското меню.

Детска млечна кухня в Община Севлиево приготвя и предоставя здравословна и разнообразна храна за деца на възраст от 10 месеца до 3 години.

Храната е съобразена по качествен състав и технологична обработка с възрастовите особености на детския организъм и се приготвя при спазване изискванията на всички нормативни документи.

Менюто се изготвя на база “Сборник рецепти и ръководство за здравословното хранене на деца до 3-годишна възраст” и е съгласувано с медицинско лице.

Цената на един храноден (тристепенно меню, включващо супа, основно ястие и десерт) е 1,50 лв. Въпреки значителното поскъпване на хранителните продукти, към момента не се планира увеличение. Реалната стойност на един храноден е по-висока, а по-ниската цена се поддържа, благодарение на дофинансиране от Община Севлиево.

Общинската подкрепа цели да осигури здравословна и пълноценна храна на малките деца, както и да улесни родителите в отговорната задача за отглеждане на децата си.

Записването се осъществява в Детска млечна кухня, която се намира на територията на ДГ „Щастливо детство“ - запад след представяне на необходимите документи (копие от акт за раждане и медицинска бележка от личния лекар с указания за хранителния режим на детето).

Пунктовете за раздаване на храна се намират на четири локации: Детска млечна кухня – ж.к. „Д-р Ат. Москов“ № 3 (ДГ „Щастливо детство“-запад); ДГ „Пролет“ - сграда 1; ДГ „Пролет“ – сграда 2; Домашен социален патронаж.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi