Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

26.07.2023

Oбщинският съвет се събира на редовна сесия в четвъртък



Oбщинският съвет се събира на редовна сесия в четвъртък
25 точки са включени в дневния ред на заседанието
Годишният отчет за касовото изпълнение на приходите и разходите по бюджета, както и отчетът на сметките за средствата от Европейския съюз през 2022 г. ще бъдат подложени на гласуване от общинските съветници, заедно с още 24 точки в дневния ред на редовното заседание на Общински съвет - Севлиево този четвъртък.
 
Сред останалите предложения са: изменение на правилата за настаняване на лица, желаещи да ползват услугите на „Регионален хоспис” ЕООД - стационар град Дряново с финансовата подкрепа на Община Севлиево; допълване на програмата за управление и разпореждане с общинска собственост през 2023 г. - отдаване под наем на част от недвижими имоти – частна общинска собственост на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” ЕООД - Севлиево, а също предложения до министъра на образованието и науката за включване на общински училища в списъка на защитените и средищни детски градини и училища за 2024 г., и предложение за включване на части от ДГ „Мечо Пух” в село Петко Славейков в списъците на защитените и на средищните детски градини и училища за 2024 г.
 
Общинският съвет ще подложи на гласуване "Програма за закрила на детето в Община Севлиево за 2023 г." и ще реши дали Община Севлиево да кандидатства за финансиране на проект „Екологосъобразна мобилност в община Габрово и община Севлиево чрез мерки за развитие на екологични, безопасни, функционални и енергийно ефективни транспортни системи” по Плана за възстановяване и устойчивост на Република България.
 
На дискусия ще бъде подложено и предложение за провеждане на обществена поръчка за възлагане на обществен превоз на пътници по част от линиите на общинската, междуобластната и републиканската транспортни схеми от квотата на община Севлиево”. Става дума за автобусните линии: Севлиево-Кормянско, Севлиево-Млечево, Севлиево-Столът, Севлиево-Душевски колиби, Севлиево-Крушево-Младен-Добромирка, Севлиево-Кръвеник, Севлиево-Чолпана, Севлиево-Богатово, Севлиево-Ловнидол, Севлиево-Буря, Велико Търново-Севлиево, Свищов-Севлиево, Севлиево-Горско Косово, Севлиево-Левски, Севлиево-Троян, Севлиево-Априлци и Варна-Севлиево.
 
Предстои да бъде избран и одитор на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” ЕООД - Севлиево, както и да бъдат одобрени кандидатите за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с асистирана репродукция за семейства и лица с репродуктивни проблеми, живеещи на семейни начала на територията на Община Севлиево.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi