Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

30.05.2023

Община Севлиево ще кандидатства с три проекта за енергийна ефективност на социални заведения



Община Севлиево ще кандидатства с три проекта за енергийна ефективност на социални заведения
Проектите са по процедура „Повишаване на енергийната ефективност на социалната инфраструктура за предоставяне на социални услуги, делегирана от държавата дейност“ и са за услугите „Център за настаняване от семеен тип за деца“, „Дневен център за пълнолетни лица с увреждания”, „Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични разстройства” – 1 и 2 в село Батошево.
Целта на процедурата е чрез финансиране на дейности за енергийна ефективност, саниране, ремонтни дейности и обновяване на оборудване и обзавеждане в съществуващи социални услуги в общността, делегирани от държавата дейности, както и изпълнение на противоепидемични мерки да се повиши качеството на предоставяните социални услуги на потребителите и да се постигнат енергийни спестявания в услугата в размер на 30 % годишно спрямо базовия разход на първична енергия преди реализацията на проекта.
Проектът ще включва ремонтни дейности за подобряване на енергийната ефективност, санитарно-битовите условия и средата в услугите. В дългосрочен план това ще даде възможност за по-ефективно разпределяне на средствата за финансиране на съществуващата социална услуга, държавно делегирана дейност, като същите ще се разходват за дейности, свързани с повишаване на качеството на услугата, вкл. инвестиране в укрепване на капацитета, а не за увеличаване на режийните разходи

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi