Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
I Love Bulgaria
Национална телефонна линия за деца 116 111

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

26.09.2022

Севлиево кани на XVII-и празник на тиквата и на Севлиевски есенен панаирСевлиево кани на XVII-и празник на тиквата и на Севлиевски есенен панаир

На Петковден севлиевци ще празнуват и Деня на града

със заря от есенни цветове, аромати и музика ни посреща Община Севлиево по време на традиционните празници от 13-ти до 16-ти октомври. Жителите и гостите на града отново ще станат част от пъстротата на Празника на тиквата, от глъчката на севлиевския есенен панаир и от светлината на Петковден, когато Севлиево празнува Деня на града.

Със забавно ателие и изложба „Тиквени, цветни фантазии” в 10:30 часа на 13-ти октомври в АВК „Дандолови къщи“ официално се открива празничната програма. Същият ден от 17:30 часа в централното фоайе на община Севлиево ще бъде представена посмъртно aвтобиографичната книгата „Моята България, моят Китай“ на Петко Хинов по повод 50-годишнината от рождението му. Севлиевският есенен панаир се открива в 19:00 часа с концерт на Славка Калчева на панаирна естрада.

От 13-ти до 15-ти октомври в Тренинг център „Идеал Стандарт – Видима“ (до сградата на Община Севлиево) от 10:00 до 18:00 часа ще има изложба „70 години произвеждаме смесители“ и постоянна художествена експозиция на Галерия „Видима“.

От 14-ти до 16-ти октомври в НЧ „Развитие – 1870“ ще има фотографски срещи Севлиево’22 „Истории в кадър…“, която ще бъде официално открита в 16:00 часа на 14-ти октомври. Същият ден от 17:30 часа в Кино „21 век” ще бъдат показани документални филми от поредицата „Българските фотографи”.
На 15-ти октомври от 16:00 часа ще се срещнем с гост фотографа Владимир Карамазов, който пристига в Севлиево за откриване на авторска изложба и фотографски уъркшоп.

На 14-ти октомври е Деня на града, който по традиция започва със света литургия за света Петка в храмовете в цялата община. В 11:00 на площад „Свобода“ ще има ритуал по издигане знамената на Република България и на Община Севлиево, а тържествената сесия на Общински съвет – Севлиево ще бъде от 11:30 часа в зала 300 на община Севлиево.

Празникът продължава с концерт – спектакъл на студентски фолклорен ансамбъл при ЮЗУ „Неофит Рилски - Благоевград и Фолклорен ансамбъл „Развитие“ при НЧ „Развитие-1870“ - Севлиево. Начален час 17:00 на площад „Свобода“. Веднага след това на сцената ще излезе дует „Шик“, а от 20:00 часа на панаирната естрада ще пее ТИТА.

От 19:00 часа до полунощ за посетители ще бъдат отворени Хаджистояновото училище, ГХГ „Асен и Илия Пейкови” и Музей на съвременното изкуство.

На 15-ти октомври в 11:00 часа на централния градски площад започва „Тиквеното парти“ със забавната програма „Оранжеви звездички“ на възпитаниците на детските градини в общината. Ще открием традиционната кулинарна изложба и ще връчим

наградите на победителите. Ще разберем кои са призьорите в конкурса „Тиква най-най“ и ще станем свидетели на кулинарно тиквено шоу.

Специални гости на празника - Геро и Ути Бъчваров.

Ще похапнем от тиквеника - рекордьор, ще разгледаме кулинарните ателиета и ще се забавляваме с изпълненията на местни състави и гости, а севлиевските спортни клубове ще ни смаят с демонстрации.
От 12:00 до 18.00 часа на пешеходната улица „Христо Спиридонов“ отново ще има Фермерския пазар и Пътуващ фестивал „ Улицата”.

Същият ден от 14:00 до 16:00 часа в спортна зала „Дан Колов“ ще се състои 10-то юбилейно издание на „Северняшки гайтани“ – събор на изпълнители от клубове за български народни танци.

В 16.30 часа „Северняшко хоро по тиквено време“ ще се извие на площад „Свобода“, а в края на деня за доброто настроение на публиката ще се погрижи група БТР. След това празникът ще се пренесе на панаирната естрада, където ще пее Райна.

В последния празничен ден от 10:30 до 12:00 часа на площад „Свобода“ ще има игри за малки и големи, ателиета, музика, танци, награди и изненади – забавна програма, а на панаирната естрада от 19:30 часа ще пее Преслава.

През всички дни в централната градска част ще има Зона на занаята и тиквени кулинарни кътове.
Празниците се организират от Община Севлиево с подкрепата на „Идеал Стандарт - Видима“.

 


« назад


Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi