Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

02.10.2021

ВЪВЕЖДАТ СТРОГИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ ПРАВИЛА ОТ ПОНЕДЕЛНИК



ВЪВЕЖДАТ СТРОГИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ ПРАВИЛА ОТ ПОНЕДЕЛНИК
По-строги мерки срещу разпространението на коронавируса влизат въвеждат здравните власти в област Габрово. Те влизат в сила от понеделник и ще важат до 17 октомври.
Причината за затягането на мерките е нарасналата заболеваемост, която вече достига над 500 заразени на 100 000 души.
Със заповед на директора на РЗИ – Габрово д-р Николай Пенчоков се преустановяват присъствените групови занятия в обучителните центрове, танцовите и музикални школи, посещенията в детски центрове, клубове и занимания за деца. Няма да има посещения на частни събития като сватби, кръщенета, погребения. Отлагат се конгреси, конференции, семинари, конкурси, обучения, тиймбилдинги, изложения, фестивали, събори и други обществени събития.
В рамките на две седмици няма да се провеждат масови спортни събития, както на закрито, така и на открито, с изключение на предвидените в годишния държавен спортен календар, но те ще се провеждат без публика. Няма да работят и залите за фитнес, спортните зали, плувните басейни и комплекси, балнеолечебните и спа-центровете.
Посещенията на кина, театри, концерти и други сценични прояви на закрито ще се допускат при 30 на сто от капацитета на залите и носене на защитни маски за лице.
Собствениците и управителите на търговските и административните обекти ще допускат по един човек на площ от 8 квадратни метра. Учениците от областта ще учат на ротационен принцип, ще има и присъствено, и дистанционно обучение. Отворени остават детските градини и ясли - при строго спазване на противоепидемичните мерки.
РЗИ спира свижданията в лечебните заведения. Допускат се изключения единствено за терминално болни, по преценка на директора на лечебното заведение. Няма да има свиждания и в социалните домове, където са настанени деца или възрастни хора.

 



  Дата на качване: 02.10.2021

  Дата на качване: 02.10.2021

  Дата на качване: 02.10.2021





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi