Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

13.02.2021

В СЕВЛИЕВО СТАРТИРА СТИПЕНДИАНТСКА ПРОГРАМА ЗА БОЛНИЧНИ СПЕЦИАЛИСТИ



В СЕВЛИЕВО СТАРТИРА СТИПЕНДИАНТСКА ПРОГРАМА ЗА БОЛНИЧНИ СПЕЦИАЛИСТИ
Ръководството на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" - Севлиево и Община Севлиево стартират стипендиантска програма за медицински кадри. Първият етап от програмата е насочен към специалисти по здравни грижи.
За целта лечебното заведение ще покрива семестриалните им такси, ще им осигури почасова заетост в болницата и допълнителни стимули, срещу което завършилите медицински сестри ще трябва да работят няколко години в МБАЛ "Д-р Стойчо Христов". Предвижда се да им бъде осигурена и жилищна база.
"Анализирахме ситуацията много внимателно и стигнахме до извода, че проблемът с липсата на кадри в здравеопазването може да се реши единствено чрез целенасочена програма. Нашата болница ще стартира пилотен проект и се надявам колегите от другите лечебни заведения да последват примера ни, за да не остане здравната система без специалисти в близките години", коментира управителят на болницата д-р Пламен Цеков.
"Вярвам, че за кратко време ще успеем да съберем екип от млади хора, които да поемат щафетата от специалистите в пенсионна възраст, за да продължи лечебното заведение и в бъдеще да предлага медицински услуги на високо ниво", каза кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.
Желаещите да се включат в стипендиантската програма на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" - Севлиево могат да се свържат с лечебното заведение на тел.: 0675 38 333 или на е-mail: mbal_sevlievo130@abv.bg

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi