Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

28.07.2020

50 СА БОЛНИТЕ ОТ COVID-19 В СЕВЛИЕВО, 105 - ПОД КАРАНТИНА



50 СА БОЛНИТЕ ОТ COVID-19 В СЕВЛИЕВО, 105 - ПОД КАРАНТИНА
50 СА БОЛНИТЕ ОТ COVID-19 В СЕВЛИЕВО, 105 - ПОД КАРАНТИНА
На извънредно заседание кризисният щаб разпореди засилване на противоепидемичните мерки в общината
 
Рязко се увеличиха случаите на заразени с коронавирусна инфекция в Севлиево през последната седмица. Анализът показва широк диапазон на възрастовия обхват. Заболели са 50 души, 40 са на домашно лечение, а в болница са 4 пациента, като един от тях е в севлиевската болница МБАЛ “Д-р Стойчо Христов”. Излекуваните са петима, а един е починал.
“Разпространението на вируса на територията на областта вече не е клъстерно, а дифузно, което налага въвеждането на строги противоепидемични мерки”, съобщиха от Кризисния щаб в Севлиево и разпоредиха стриктно спазване и контрол на дезинфекционните мерки във фирми, институции, търговски обекти, заведения за обществено хранене, фитнес центрове и спортни бази, както и задължително спазване на противоепидемичните мерки от страна на гражданите, включително и носенето на лични предпазни средства. Започват и масови проверки от контролните органи.
Във връзка с неразпространението на вируса, този петък (31 юли 2020 г.) в района на панаирната площадка ще има само пазар за земеделска продукция от производители и търговци. Временно се отменя пазарът на промишлени стоки (т.нар. битак), като „Общински пазари“ ЕООД и другите контролни органи ще следят стриктно за спазването на дистанция и ще изискват носене на маски както от търговците, така и от посетителите на пазара.
Съгласно заповед на РЗИ №РД-01-171/27.07.2020 г. беше преустановена и дейността на основната сграда на ДГ „Слънце“, считано от 24 юли 2020 г., където има заразен учител. Ръководството на детското заведение е предприело всички необходими мерки за основна дезинфекция на сградата, а контактните лица са карантинирани и предстои безплатното им изследване с PCR-тестове. На всички детски градини са разпратени Указания от министъра на образованието за организация на дейността им във връзка с удължената до 31 август 2020 г. извънредна епидемична обстановка.
Служителите на Общински инспекторат и РУ – Севлиево, съвместно със служителите на РЗИ и ОДБХ, работещи на територията на община Севлиево, засилват осъществявания досега контрол по спазване на противоепидемичните мерки и при установени нарушения ще прилагат санкциите, предвидени в Закона за здравето.
Общинският кризисен щаб призовава гражданите да спазват дистанция, да използват лични предпазни средства на местата, където са задължителни, да прилагат всички препоръчани противоепидемични мерки, да бъдат отговорни към своето здраве и към здравето на околните.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi