Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

04.03.2020

ТЕОДОРА ДИМОВА ПРЕДСТАВЯ НАЙ-НОВИЯ СИ РОМАН „ПОРАЗЕНИТЕ“ В ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА В СЕВЛИЕВОТЕОДОРА ДИМОВА ПРЕДСТАВЯ НАЙ-НОВИЯ СИ РОМАН „ПОРАЗЕНИТЕ“ В ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА В СЕВЛИЕВО

Теодора Димова ще представи най-новия си роман „Поразените“ в градската библиотека в Севлиево на 10 март от 17:30 часа.

Теодора Димова е сред най-известните и четени български писатели. Авторка е на 9 пиеси, сред които са „Без кожа", „Змийско мляко", „Кучката", „Любовници", „Невинните" и др., играни в различни театри в страната и чужбина. През последните години бяха публикувани романите ѝ „Емине", „Майките", „Адриана" и „Марма, Мариам", както и повестта „Последният рожден ден". Най-новият ѝ роман - "Поразените" - излезе през август 2019 г., публикуван от издателство "Сиела".

Група жени, чиито мъже са убити, вървят в леденото февруарско разсъмване към мястото на убийството. Вали сняг. Жените не говорят. Като някакви черни мироносици, но не за да възвестят радостната вест, а за да видят ямата, където със сгурия са засипани телата на мъжете и бащите им. Снегът не се задържа върху този черен кръг. Стопява се. Всичко наоколо е бяло, а този кръг остава черен.

Роман за три жени и едно дете, които преминават през тежки за нашата история събития. Те са поразени от тоталитарния режим, установил се чрез съветската окупация след деветосептемврийския преврат. Мащабът на пораженията тепърва започва да излиза наяве. Това е печално известно на всички ни. Но поразени ли са наистина „Поразените”?

„Това е въпросът, който ме тревожеше и утешаваше едновременно, докато пишех за трите жени и за това дете“, споделя авторката.

Не пропускайте емоционалната среща Теодора Димова и най-новия й роман „Поразаните“!

 


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево