Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

20.02.2020

ЕКСПОЗИЦИЯ „ОБРАЗОВАНИЕТО В СЕВЛИЕВО И СЕВЛИЕВСКА ОБЩИНА  1944-1989 Г.“ ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТА В МУЗЕЯ НА СЪВРЕМЕННОТО ИЗКУСТВО В СЕВЛИЕВО ЕКСПОЗИЦИЯ „ОБРАЗОВАНИЕТО В СЕВЛИЕВО И СЕВЛИЕВСКА ОБЩИНА  1944-1989 Г.“ ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТА В МУЗЕЯ НА СЪВРЕМЕННОТО ИЗКУСТВО В СЕВЛИЕВО

 

ЕКСПОЗИЦИЯ „ОБРАЗОВАНИЕТО В СЕВЛИЕВО И СЕВЛИЕВСКА ОБЩИНА  1944-1989 Г.“ ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТА В МУЗЕЯ НА СЪВРЕМЕННОТО ИЗКУСТВО В СЕВЛИЕВО

  

Експозиция  „Образованието в Севлиево и Севлиевска община  1944-1989 г.“  ще бъде открита на 4 март (сряда) в 14:00 часа в Музея на съвременното изкуство в Севлиево. Експозицията е сравнително нова, но изключително силно привлича интереса на малки и големи. Само през изминалата година тя е посетена от  2781 души, от които 1795 възрастни, 947 деца и студенти, а 39 са чуждите туристи, които са я разгледали. Именно големият интерес към експозицията вдъхва желание у екипа на Градска художествена галерия „Асен и Илия Пейкови” - Севлиево да направи експозицията достояние на повече хора и да бъде по-атрактивна, за да стане притегателно място за посещение сред любителите на културния туризъм.

Създадената само за една година, експозиция „Образованието в Севлиево“ заема площ от 100 кв. м, които в бъдеще може да се окажат недостатъчни, тъй като постъпват все повече експонати, свързани с образователното дело в Севлиево и общината.

Тъй като Севлиевска община е най-голямата община, заемаща близо 46% от територията на Габровска област и наличието на почти всички села от общината, които са живи села, се роди и необходимостта в експозицията Музей на образованието в Севлиево да бъдат включени и училищата в селата на Севлиевска община. 

Експозицията „Образованието в Севлиево и Севлиевска община 1878-1944 г., 1944-1989 г.“ е интересна и притегателна за посетители от Община Севлиево, както и от други градове на страната, защото обхваща голям период от време и дава ясна представа за развитието на образователното дело в цялата община. Същевременно тази изложба е уникална - анализ на цели епохи през призмата на образованието.

 

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

 

 


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево