Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

03.12.2019

ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ БЕЗПЛАТЕН КУХНЕНСКИ КОНТЕЙНЕР ЗА БИООТПАДЪЦИЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ БЕЗПЛАТЕН КУХНЕНСКИ КОНТЕЙНЕР ЗА БИООТПАДЪЦИ
ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ БЕЗПЛАТЕН КУХНЕНСКИ КОНТЕЙНЕР ЗА БИООТПАДЪЦИ
ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ БЕЗПЛАТЕН КУХНЕНСКИ КОНТЕЙНЕР ЗА БИООТПАДЪЦИ

Хората могат да посетят магазин "2+2"в Севлиево до 6 декември и да получат своя комплект за разделно събиране

Община Севлиево напомня на всички желаещи, че могат да се включат в кампанията за разделно събиране на биоотпадъците. Всеки желаещ може да получи безплатен стартов комплект, съдържащ кухненски контейнер в комплект с 52 биоразградими торбички, който да използва в своето домакинство за хранителни отпадъци. Кампанията по раздаване на стартови комплекти е към своя край, затова организаторите призовават хората, които не са се възползвали, да го направят до 6 декември в магазин "2+2", намиращ се на адрес град Севлиево, ж.к. "Митко Палаузов", бл. 21.

Служители ще обяснят на всеки желаещ какви са възможностите за включване в кампанията и ще предоставят полагащия се безплатен кухненски контейнер.  Магазини "2+2" съчетават акцията със собствена кампания, насочена към здравословното хранене. Купувайки пресни плодове и зеленчуци, всеки човек може да се погрижи за здравето си и да засили имунитета си в сезона на гриповете и настинките. В комбинация с взимането на кухненски контейнер пък всеки ще може да изхвърля биоотпадъците си разделно, с което да подпомогне процеса по получаване на компост -  най-качественият подобрител на почвите.

Комплектът за разделно събиране на хранителните отпадъци, предвиден за домакинствата, в зависимост от жилищните сгради, по проект: BG16M1OP002-2.007-0001-C01 „Прилагане на децентрализиран модел за управление на био-отпадъците в общините Севлиево, Дряново и Сухиндол, включително изграждане на необходимата техническа инфраструктура – система за разделно събиране и съоръжение за рециклиране на събраните био-отпадъци", включва:

  • За сгради с осем и повече домакинства ще се използват кухненски контейнери с вентилационни отвори (10l) и комплект от 52 биоразградими (компостируеми) торбички – 10 l, които се поставя в кухненския контейнер;
  • За сгради с до осем домакинства ще се използват контейнери (26 l по един за всяко домакинство);


Проектът се осъществява с подкрепата на Община Севлиево.

Заповядайте да получите своя стартов пакет за разделно събиране.
 


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево