Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

20.03.2019

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА ФОЛКЛОРНИЯ ФЕСТИВАЛ „МОРЕ ПЕСЕН ЕКНА…“



ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА ФОЛКЛОРНИЯ ФЕСТИВАЛ „МОРЕ ПЕСЕН ЕКНА…“

Надпяването ще се проведе в чест на неповторимия Борис Машалов


Община Севлиево ще бъде домакин на шестото издание на Националния фолклорен конкурс за северняшка песен „Море песен екна...”. Надпяването ще се проведе на 4 и 5 май в гр. Севлиево, а конкурсът е посветен на големия български глас Борис Машалов. Именно в негова чест през 2014 г. Община Севлиево организира и за първи път конкурса под този наслов. Тогава се навършиха 100 години от рождението на събирача на северняшките песни.  

В момента конкурса „Море песен екна...” вече се провежда всяка година, а през януари 2019 г. Севлиево отбеляза и 105-годишнината на певеца. По този повод на тазгодишните награди на Община Севлиево ще бъде връчен и един допълнителен приз - запис и представяне на непопулярна песен на Борис Машалов в Българското национално радио по програма „Хоризонт“. Към песента ще бъде направен и специален видеоклип, който ще бъде заснет от компания „Сънрайз мюзик“. В конкурса е предвидена и Юбилейна награда – „105 години Борис Машалов“, която ще се даде за изпълнение на негова песен.

Националният фолклорен конкурс „Море песен екна...” цели популяризиране и съхраняване на северняшката народна песен и се осъществява под егидата на Министерството на културата и Община Севлиево. Медиен партньор на конкурса е Българското национално радио и Телевизия „Сънрайз Маринов”.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi