Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

23.03.2018

ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ В СЕВЛИЕВО



ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ В СЕВЛИЕВО

Деси Добрева закрива тържествата с концерт на Цветница

 

Община Севлиево се включва в Европейските дни на художествените занаяти, които тази година ще се проведат от 26 март до 4 април в седем общини от РСО „Централна Стара планина“ - Габрово, Севлиево, Ловеч, Луковит, Тетевен, Елена и Дряново.

Четвърто поредно участие има нашата страна в инициативата, като през 2018 г. местни власти, музеи, училища за приложни изкуства и занаятчии са обединени от темата „Да оставим наследство за бъдещето”. Координатор на дните за България е РСО „Централна Стара планина“.

Община Севлиево избра да покаже традиционни обичаи и занаяти от нашия край в дните на едни от най-почитаните у нас празници - Лазаровден и Цветница. Събитието започва на 30 март на площад „Свобода“ и ще приключи на 1 април - Цветница. През трите празнични дни севлиевци ще мога да се забавляват с творчески ателиета, базар за ръчно изработени сувенири и декоративни украси. Ще има демонстрация на художествени занаяти и приложни изкуства.  

В 10:30 часа на 30 март (петък) на сцената пред общината Европейските дни на занаятите ще бъдат открити официално с концерт  на Севлиевска духова музика със солист Цветина Маринова.

Час по-късно програмата ще продължи с изпълнения на ВГ „Децата на Севлиево”, а в 17:00 часа севлиевци ще могат да се насладят на концерт на Детски фолклорен ансамбъл „Развитие” при НЧ „Развитие – 1870”

На 31 март (събота) е Лазаровден, а програмата на площада продължава в 11:00 часа с концерт на състави при ЦПЛР «Детски комплекс» – Севлиево и концерт на ФФ „Веселина” при НЧ „Развитие – 1870”

На Цветница, 1 април (неделя) в 10:30 часа за доброто настроение на всички ще погрижи ВГ Up stream voices, а празникът ще завърши пищно с концерт на Деси Добрева в 11:00 часа на площад „Свобода“.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi