Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

19.03.2018

Община Севлиево се присъединява към глобалната инициатива „Часът на земята“



Община Севлиево се присъединява към глобалната инициатива „Часът на земята“

Община Севлиево ще се присъедини към десетото поредно издание на глобалната инициатива „Часът на земята“, което ще се проведе на 24 март 2018 г. събота, от 20:30 до 21:30 ч.

Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. Инициативата се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници. В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привъженици стават все повече, като през 2017 г. в инициативата взимат участие 110 града, институции, бизнес и медии.

На 24 март 2018 г. от 20:30 до 21:30 сградата на Община Севлиево и паметниците на културата  ще бъде притъмнени, както апелираме образователните и социални институции, бизнеса и гражданите също да се включат в инициативата.

Вярваме, че „Часът на Земята“ ще продължи да вдъхновява българите да се стремят към бъдеще, в което да живеят в хармония с природата.

          






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi