Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

14.10.2017

СЕВЛИЕВО ПРАЗНУВА ДЕН НА ГРАДА



СЕВЛИЕВО ПРАЗНУВА ДЕН НА ГРАДА
СЕВЛИЕВО ПРАЗНУВА ДЕН НА ГРАДА
СЕВЛИЕВО ПРАЗНУВА ДЕН НА ГРАДА
СЕВЛИЕВО ПРАЗНУВА ДЕН НА ГРАДА
СЕВЛИЕВО ПРАЗНУВА ДЕН НА ГРАДА
СЕВЛИЕВО ПРАЗНУВА ДЕН НА ГРАДА

С тържествена литургия за света Петка българска започнаха тържествата в Севлиево по повод Деня на града.

Възникнал в дълбока древност, доказал се като люлка на българския дух и стремеж към независимост, днес градът е сред най-добре развиващите се в страната.

Да почетат празника пристигнаха делегации от побратимените градове – Легионово в Полша и Бобруиск в Беларус, водени от кметовете им. Сред гостите на празника бяха народни представители, областни управители и кметове на съседни общини, общински съветници, представители на бизнеса, учители, ученици и граждани.

“Щастлив съм да ви поздравя с Деня на Севлиево и на Света Петка. Това е ден, в който по неповторим начин се преплитат минало и настояще, възрожденският дух, пословичното трудолюбие и предприемчивостта на севлиевци. Днес ние се гордеем с историята на града си и с достойните дела на нашите предци, защото това, което имаме е съградено с усилията на поколения преди нас”, обърна се кметът в словото си по повод празника и благодари на всички, които всеки ден претворяват Севлиево като красив и съвременен български и европейски град. “Благодарение на вашата подкрепа показахме, че с общи усилия можем да реализираме проекти, които да носят позитиви за поколения напред”, каза още кметът.

Младите хора бяха специален акцент в речта му. На тях той пожела “да съхранят своя устрем и да следват завещаното от дедите ни, защото само осъзнатата родова памет гарантира истинския просперитет. Обичайте града си и го усетете като част от себе си, защото Севлиево това сте вие”. Д-р Иванов пожела на своите съграждани здраве, успехи и щастие”. Нека света Петка продължи да ни закриля по пътя, който предстои да извървим…”, каза в заключение той.

Официалната церемония на централния градски площад “Свобода” приключи с химна, под чийто звуци изявени млади хора, възпитаници на училищата в община Севлиево тържествено издигнаха Националния флаг на Република България и Знамето на Севлиево. Тази година честта се падна на Десислава Друмева, Венцислав Йонков, Мария Ангелова и Десислава Русева от ОУ "Стефан Пешев; Веселин Конов, Яна Пенчева, Теодора Маринова, Любен Станчев, Михаела Минчева от СУ „Васил Левски“; Красимир Йорданов и Николина Данаилова от ПГ „Марин Попов“; Радинка Миткова Стефанова, Борис Тодоров Тодоров, Ипек Руждиева Юсеинова и Фатме Исмаилова Касова от ПГМЕТ «Ген. Иван Бъчваров».






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi