Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

11.06.2014

Награждават победителите във фотоконкурса „Моят поглед към Хоталич”



Награждаването на победителите във фотоконкурса „Моят поглед към Хоталич” ще се проведе на 14 юни /събота/ от 11.00 часа, в средновековния град и крепост. По този повод всички, които желаят да посетят археологическия обект в този ден, няма да заплащат такса вход.

За участие в конкурса са изпратени 72 снимки на 32 автори от Севлиево, Габрово и В. Търново, представящи средновековната атмосфера, природата с нейните краски и творения, заснети от обектива на фотографите при залез слънце, от птичи поглед, през нощта и др.

Фотографиите са оценявани от жури в състав с председател кмета на общината д-р Иван Иванов и членове: фотографът Пенчо Тихов, Васко Василев – художник и директор на ГХГ „Асен и Илия Пейкови“, и археологът Надежда Ботева. Освен първите три места в конкурса, ще бъдат връчени награда на Исторически музей-Севлиево и четири награди на бизнеса.

Снимките на победителите ще бъдат експонирани пред посетителския център, а останалите фотографии, които са получили високи оценки от журито, ще бъдат част от постоянната изложба в реставрираните къщи на Хоталич.

Конкурсът се организира за първи път и е във връзка с 35-годишнината от началото на археологическите проучвания и успешното завършване на проекта ”Осигуряване на достъп и социализация на средновековен град и крепост Хоталич”.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi