Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

31.05.2023

Честит юбилей на детски арт-център "Видима"



Честит юбилей на детски арт-център "Видима"
Честит юбилей на детски арт-център "Видима"
Честит юбилей на детски арт-център "Видима"
Честит юбилей на детски арт-център "Видима"
Кметът д-р Иван Иванов поздрави директора на центъра Снежана Велчева, възпитаниците на школата и гостите на юбилейното събитие.
 
С огромна благодарност кметът се обърна към ръководителя на детския Арт-център - за всичко направено през годините. "Продължавайте на дарявате децата ни първо с любов, учете ги на красота и изкуство", каза д-р Иванов. Той благодари и на "Идеал Стандарт - Видима" в лицето на Ярослав Дончев, които се доказват в годините като най-силния социален партньор на Общината във всички сфери на дейност. Кметът призова родителите в залата да продължават да водят децата си в Арт-центъра при Снежи, защото "зад тези пъстри картини, освен много талант, се виждат и много успешни бъдещи художници, които ще прославят Севлиево и страната". В заключение д-р Иванов пожела здраве, вдъхновение и творчески успехи на малките таланти.
 
Изпълнителният директор на "Идеал Стандарт - Видима" Ярослав Дончев също изказа благодарност за работата на Снежана Велчева и припомни една от съвместните инициативи с Община Севлиево, при която художниците на Арт-центъра изрисуваха Детското отделение в севлиевската болница с картини, които помагат на малките пациенти там да оздравяват по-бързо, благодарение на силата на детското изкуство.
 
Директорът на Арт-центъра Снежана Велчева на свой благодари за милите думи и за огромния интерес към юбилейната изложба, за годините на подкрепа и постигнатите успехи на школата по целия свят - плод на дълбокото разбиране и грижа към изкуството в нашия град. "Заради децата ви, аз искам да сме от най-добрите. А за да се докажеш, трябва да се участва в множество изяви", каза тя и припомни, че първият пробив на школата е била изложбата в Народното събрание по покана на министъра на културата Вежди Рашидов. Това отваря вратите за многобройните следващи изложби - във Виена, ЮНЕСКО, Токио, Братислава, Франкфурт, Виетнам, Будапеща, Барселона, Китай и много други.
 
Децата от Арт-центъра получиха много подаръци за рождения ден, духната заедно свещите на тортата и празнуваха заедно с родителите си в галерията, окичена с техните творби. А гостите се включиха в благотворителната кауза за подкрепа на възпитаник на школата.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi