Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

23.04.2023

Специална селекция семена предлага на посетителите фестивал "Семе българско" тази годинаСпециална селекция семена предлага на посетителите фестивал "Семе българско" тази година
Националният фестивал „Семе българско“, който ще се проведе на 29 и 30 април в Севлиево, предоставя на ценителите на традиционните вкусове изключителна възможност да засадят в градината си зеленчуци, плодове и зърнени култури с доказано от десетилетия качество.
 
​Като дългогодиш​ен партньор на фестивала​, ​Селскостопанската академия​ ще предложи за продажба специална селекция семена на устойчиви български сортове, като началото на акцията, наречена „Предай нататък” ще бъде дадено лично от председателя на Академията проф. Мартин Банов.
Луксозните кутийки съдържат семена, внимателно подбрани от Институт по зеленчукови култури „Марица“ – гр. Пловдив, Институт по растителни генетични ресурси – гр. Садово, Институт по розата и етеричномаслените култури - гр. Казанлък и Институт по декоративни и лечебни растения – гр. София. Част от ценните пакетчета ще бъдат предоставени като подарък от Селскостопанската академия към участниците в традиционната фестивална томбола. Инициативата се реализира с подкрепата на Първа инвестиционна банка.
 
За да се съхранят и да продължат да се отглеждат български сортове, тази година ​отново ще отвори ​врати познатият на всички​ Дом за семена. Във високия около 2 метра кошер, разположен непосредствено до фестивалната сцена, посетителите ще намерят и ще могат безплатно да си вземат български сортови семена, ​сред които и такива, предоставени от читалищата ​в​ ​севлиевските ​села​. ​
Организаторите на събитието ще предоставят и хиляди семена от утвърдени български сортове зеленчуци като​: ​домат „Розова магия“, краставици „Гергана“, пипер „Пловдивска капия“, тиква сорт „Пловдивска“ и др. Инициативата, чието мото е „Донеси, сподели и вземи” дава възможност за свободен обмен на традиционни местни сортове и в нея може да се включи всеки гост на фестивала, като си вземе и/или остави в кошера пакетче семена с информация за тях.
 
За да е всичко от кълна до върха все българско!
 
#​Община​Севлиево​ ​#Семебългарско

 


« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi