Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

19.04.2023

Родни биопродукти и вкусове на фестивала „Семе българско” в СевлиевоРодни биопродукти и вкусове на фестивала „Семе българско” в Севлиево
Фермерски пазар „ОТ БГ“ е вече традиция на националния фестивал „Семе българско” и е най-естественото доказателство за избора на българския вкус и на традиционните български храни. Тази година, освен фермери и земеделци, в двата фестивални дни – 29 и 30 април, на пазара „ОТ БГ“ ще има и производители на биопродукти, хранителни добавки, напитки и козметика с български произход.
 
На щандовете посетителите ще открият цветя, вино, хляб, богато разнообразие на млечни и месни продукти, домашна лютеница, сладка и сиропи, мед, билки и други от различни региони на страната ни. И както традицията повелява - пазарът ще завърши с томбола, в която един късметлия ще спечели продукти от всички щандове. Фермерски пазар "ОТ БГ" на "Семе българско" се организира с подкрепата на Фонд "Земеделие".
 
Тази година изкушенията по време на фестивала ще са още повече, защото в парк „Казармите“ ще бъде обособен и кът „Подкрепяме българщината”, който предоставя пространство на читалищата от региона и на най-малките местни производители. Те ще предлагат домашно приготвени храни от продукти, отглеждани в екологично чисти условия, както и традиционни предмети, облекла и изделия за бита, характерни за региона.
 
Ще има и демонстрации на плетене на една кука, майсторене на дървени лъжици, както и на набиращия популярност метод за плетене Амигуруми - достъпен начин за създаване на плетени изделия, фигури и играчки, на който могат да се насладят както начинаещи, така и опитни майстори.
 
Очакваме ви на 29 и 30 април в Севлиево, за да доставим удоволствие на сетивата си и да подкрепим българското!
От върха до кълна - все българско!

 


« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi