Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

26.03.2023

Севлиево отново е част от Европейските дни на художествените занаятиСевлиево отново е част от Европейските дни на художествените занаяти
На 31 март (петък), от 10:00 до 13:00 часа в пространството пред Хаджистояновото училище ще оживеят багрите и плетките от сандъците на бабите ни.
 
Историческият музей ще подреди в изложба традиционни престилки от нашия край, ще има и “Ден на отворените врати”, в който всеки любопитен може да се докосне до миналото ни, да разгледа експонатите и да полюбопитства за малко известни исторически факти.
 
Работилничка по тъкане на вертикален стан ще учи поколенията на този занаят, а майстори ще им покажат тънкостите в преденето на вълна, бродирането на гергеф, плетенето на една и на две куки, плетенето на традиционен чорап на пет куки и др.
 
Желаещите ще има възможност да влязат в символиката на традиционната българска бродерия и шевиците ни, а за любителите на глината ще има и грънчарско колело.
Богата музикална програма ще радва посетителите на събитието, организирано от Община Севлиево и Исторически музей - Севлиево.
 
Мотото тази година е "Огледайте се - занаятите са навсякъде"!
 
ЗАПОВЯДАЙТЕ!

 


« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi