Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

28.02.2023

Краткосрочна програма за насърчаване използването на енергията от възобновяеми източници и биогорива на територията на община Севлиево одобриха днес съветниците



Краткосрочна програма за насърчаване използването на енергията от възобновяеми източници и биогорива на територията на община Севлиево одобриха днес съветниците

В изпълнение разпоредбите на Закона за енергията от възобновяеми източници кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов внeсе за приемане от Общинския съвет общинските дългосрочни и краткосрочни програми за насърчаване използването на енергията от възобновяеми източници и биогорива с период на действие 2023 – 2026 година.

Програмата е разработена съгласно чл. 10, ал. 1 и ал. 2 от Закона за енергията от възобновяеми източници и в съответствие с действащите национални планове и програми в областта на енергията от възобновяеми източници и подпомага прилагане на националната политика за насърчаване на производството и потреблението на енергия от възобновяеми източници на местно ниво.

Инвестициите във възобновяеми енергийни източници предлагат осезаеми ползи за околната среда и икономиката, а настоящата програма прави възможни такива инвестиции. Основните ползи са тлавно финансови икономии. Ефектът се наблюдава както в домакинствата, така и в общинските учреждения.

Инвестициите в производството и потреблението на ел. енергия от възобновяеми източници намаляват потреблението на скъпите в момента енергоизточници, а от това и годишните сметки за потребление се редуцират. Като ефект от изпълнението на програмата е и повишаването на конкурентоспособността, като инвестициите в производството на ВЕИ биха довели до по-голяма степен енергийна независимост и биха дали положителен ефект върху производствения капацитет и разходи на предприятията. По-малките оперативни разходи означават по-голяма конкурентоспособност, а ползите за околната среда са намаляване емисиите на въглероден двуокис и принос за по-чиста околна среда.

Краткосрочната „Програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива“ има отворен характер и в срока на действие до 2026 г. ще се усъвършенства, допълва и променя в зависимост от нормативните изисквания, новопостъпилите данни, инвестиционни намерения и финансови възможности за реализация на нови мерки, проекти и дейности.

С „Програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива“ можете да се запознаете от прикачения файл: 

 



  Дата на качване: 28.02.2023





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi